Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

24 juni Toertocht voor Stichting De Hoop in Dordrecht

Gratis toegang concert InSalvation voor deelnemers van 16-24 jaar.

Op zaterdag 24 juni vindt de zevende editie van de Toertocht plaats in en rondom Dordrecht. De opbrengst van de tocht, die onderdeel is van het sponsorevenement Cycle for Hope, komt ten goede aan het werk van De Hoop. De Hoop helpt bij verslaving en psychische problemen. Deelnemers van de tocht kunnen dit jaar kiezen uit vier verschillende afstanden: 80, 120, 160 en 200 kilometer. Jongeren (16-24 jaar) die deelnemen aan de Toertocht ontvangen een gratis kaartje voor het concert van InSalvation op 23 juni in Dordrecht.

De Toertocht vindt plaats op de laatste dag van de Week van Hoop. De tochten zijn geschikt voor de fietser die een mooie tocht wil maken en tegelijkertijd van betekenis wil zijn voor de medemens. Michel van Rijswoud, projectleider van Cycle for Hope: ‘De tochten starten en eindigen in Dordrecht. Met de vier verschillende routes biedt de Toertocht voor ieder wat wils. Hiermee is deze dagtocht geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde fietser. Dat blijkt ook wel uit het leeftijdsverschil tussen de oudste en jongste deelnemer: Boaz van Dalen is met zijn 10 jaar de jongste deelnemer ooit. De oudste deelnemer, Bert Bartels, is 71 jaar oud.’
Finish met Rondje Nederland De fietsers finishen tegelijk met de deelnemers aan Rondje Nederland, die dan 1200-1400 kilometer teamestafette achter de rug hebben in slechts 48 uur tijd.

Afgelopen editie haalden de deelnemers van Cycle for Hope €400.000 euro op. Ook dit jaar wordt er weer op diverse manieren geld ingezameld door de deelnemers van de tochten, bijvoorbeeld door benefietdiners of concerten.

Cycle for Hope De Toertocht maakt deel uit van het sponsorevenement Cycle for Hope, dat nog twee sponsortochten omvat. Van 22 tot 24 juni wordt het Rondje Nederland gefietst. In oktober volgt de Mountainbike tocht (MTB-Marathon). Inschrijven voor de Toertocht en MTB-tocht is nog steeds mogelijk via www.cycleforhope.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Zijkant - Videos

VIDEO: Auto’s beklad in Oudelandshoek

Vandalen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag tekeer gegaan in Oudelandshoek.

Actueel

‘Hondenbrokken’ in Stadspolders

DORDRECHT – Een facebook bericht over ‘verdachte’ hondenbrokken in Stadspolders werd  honderden malen gedeeld en kon rekenen …

Andere wijken

Nog 24 kavels te vergeven

DORDRECHT – Zaterdag om 09.00 uur startte de verkoop van vrije kavels op de Stadswerven, aan de …