Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Beursvloer Dordrecht 2018

Op de Beursvloer wordt gehandeld met gesloten beurs. Bedrijven gaan in gesprek met stichtingen, verenigingen en bewoners met een initiatief. Kan een bedrijf iets betekenen voor een hulpvrager?  Welke tegenprestatie is mogelijk? 

Het aanbod van een bedrijf kan in de vorm van menskracht, materialen, kennis of faciliteiten. Is er een match? Die wordt officieel vastgelegd. Een voorbeeld.  Een bedrijf heeft meubilair over, terwijl een sportclub hard toe is aan stoelen voor in de kantine. De medewerkers van het bedrijf krijgen in ruil een sportieve clinic bij de sportvereniging. Of een bedrijf levert 10 gebruikte laptops aan een stichting en krijgt in ruil een team-experience ‘leven met dementie’ met aansluitend een lunch.

Opnieuw op 12 november

De Beursvloer van afgelopen jaar, de eerste keer, was erg succesvol. Reden genoeg om dit jaar weer een Beursvloer te organiseren. Aanmelden kan voor de Beursvloer Dordrecht op 12 november 2018: info@stichtingmbodordrecht.nl (Mariska Wagner), 06-20634773.  Informatie is ook te vinden op http://stichtingmbodordrecht.nl/beursvloer.

Op de beursvloer is altijd een passende match te maken. Bedrijven uit alle sectoren zijn welkom.

Wanneer?

maandag 12 november 2018 19.00 – 21.00 uur showroom Ames – Audi Centrum, Mijlweg 33, Dordrecht

De Beursvloer is een initiatief van het Albert Schweitzer ziekenhuis, AMES Autobedrijf, Rabobank  Drechtsteden, Vivenz, McDonald’s Dordrecht (Centrum & Noord), Da Vinci College, De Meewerkers en HBO Drechtsteden. Zij zijn verenigd in de Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen.

Met dank aan B2B – Tony Bruys en Maartje Brockbernd (foto).

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Staatsloterij zoekt prijswinnaars

DORDRECHT – De Staatsloterij is op zoek naar zes winnaars van de Oudejaarstrekking 2018 die zich nog niet hebben gemeld. Het gaat om de prijswinnaars van drie Mini’s, twee winnaars van een ‘halve Mini’ (spelend met een half Oudejaarslot) en de winnaar van 50.000 euro, eveneens gevallen op een half Oudejaarslot. De winnaars hebben nog tot 31 december 23.59 uur om hun prijs te verzilveren. Dinsdag reed een Mini de Bieshof in ter gelegenheid van de zoektocht. Bij Cigo in het winkelcentrum is vorig jaar een half Oudejaarslot verkocht, dat recht geeft op een (halve) Mini. De prijs werd achtergelaten in de hoop meer aandacht te trekken en zo alsnog de winnaar te vinden. Het gaat om het Oudejaarslot met nummer FT 06838.

Cultuur

Lezing over Australië in bibliotheek Stadspolders

Drie maal ging de Eindhovense schrijver en journalist Twan Linders (1974) als backpacker ‘down under’ in de afgelopen zeventien jaar. Op donderdag 28 november vertelt hij over Australië in de bibliotheek in Stadspolders.

Actueel

Nieuw afhaalpunt Rechtstreex in Het Polderwiel

DORDRECHT – Stichting Steunpunt Drechtstadsboer heeft als doel om de korte voedselketen te versterken in de Drechtsteden. Met de opening van een afhaalpunt van Rechtstreex in Het Polderwiel in Stadspolders hebben bewoners van deze en omliggende wijken een alternatief voor gezond eten met een eerlijke prijs voor de boeren uit de regio.