Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

De polderkrant nr. 3, juni 2020

Drie meisjes helpen bewoners Polderwiel

In deze editie kunt u meer lezen over de volgende onderwerpen: Baltic Sea Circle een jaar uitgesteld en rectificatie mailadres, Drukte rondom ’t Vissertje, Speelgoed voor gezinnen met weinig speelgoed, Evie heeft een raar jaar zo met corona, Verse bloemen op het Pearl Buck-erf, Weer senioren appartementen te huur bij de Oude*R*landshoek en nog veel meer. . . . . Heeft u deze editie gemist of wilt u nog iets nalezen? Klik dan HIER.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Voorjaarskermissen in Dubbeldam en Stadspolders

DORDRECHT – Met Koningsdag en Bevrijdingsdag in aantocht is het weer tijd voor de voorjaarskermissen in Dubbeldam en Stadspolders. De exploitanten strijken van 24 tot en met 28 april neer op het Damplein in Dubbeldam. Daarna verplaatst het vermaak zich naar de Bieshof in Stadspolders, waar kermisfans van 30 april tot en met 5 mei hun hart kunnen ophalen. (Archieffoto: Stolk Fotografie)

Actueel

Eindelijk aanschuiven in Het Gemaal

DORDRECHT – Er is duidelijk door veel mensen met smart gewacht tot Het Gemaal open ging. Liefst drie jaar duurde het proces dat voorafging aan de opening van het restaurant bij het oude gemaalgebouw bij ’t Vissertje aan de rand van Stadspolders. Vanaf het moment dat de deuren twee weken geleden opengingen, is het meteen een gekkenhuis, vertelt mede-eigenaar Alex Verburg.

Actueel

Sportmarathon levert mooi bedrag op voor Hersenstichting

DORDRECHT – Xander Schoneveld en Irene Zwinkels organiseerden zaterdag in Stadspolders een sportmarathon organiseren om geld op te halen voor de Hersenstichting. Xander zit in zijn laatste jaar van de sportopleiding in Utrecht. Irene heeft haar eigen buitensportschool VANAV. Tijdens de sportmarathon werden verschillende soorten trainingen aangeboden, elk half uur een andere. Deelnemers werd gevraagd om 5 euro te doneren aan de Hersenstichting. Meedoen kon met één of meerdere trainingen. Sportwethouder Merx gaf het startsein voor de sportieve dag voor het goede doel. Die leverde uiteindelijk het mooie bedrag van 1.045 euro op. (Foto: Stolk Fotografie/VANAV)