Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dordt schoon – Stadspolders

Het was een geslaagde dag vandaag! Met 25 man (vrouwen, mannen en kinderen) hebben we Oudelandshoek/Stadspolders weer mooi netjes gemaakt! Ruim 50 kg afval van de straat geplukt!
De kinderen vermaakten zich naast het afvalrapen met de Zwerfie-Bingo. Meerdere kinderen hadden al snel hun kaartje vol.
Ook een kauwgomreiniger en veegwagen hebben meegeholpen.
Op naar een schoner Stadspolders, want wel zes deelnemers zijn nu Dordtse Doorpakker geworden en gaan nu regelmatig hun buurtje schoonmaken.
Een aantal uitspraken van deelnemers:
– Mag ik zo’n afvalprikker houden? Dan ga ik iedere woensdag afval prikken
– Ik heb mailadressen uitgewisseld, zodat we met meerdere doorpakkers vaker samen een stukje wijk aan kunnen pakken
– Heb je nog Zwerfie- bingo-kaartjes over, dan ga ik het met m’n vriendjes spelen
– We kunnen met de speeltuin in plaats van een gewone Bingo met de kinderen wel een Zwerfie-bingo houden. Erg leuk!

IMG_9356

50 kg vuil opgehaald met Dordt schoon – Stadspolders

IMG_9355

Zwerfie bingo

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: Merwekrabbers bouwen feestje in Polderwiel

DORDRECHT – Carnavalsvereniging De Merwekrabbers trekt deze weken weer met een revue langs woon- en zorgcentra in Dordrecht en Zwijndrecht. Donderdagavond werd er een vrolijk feest van gemaakt in het Polderwiel. De komende weken volgen nog revues op acht andere locaties. De tournee wordt op 14 februari afgesloten met de Grote Merwekrabbersrevue in BeneVia Muziekcentrum.

Actueel

Winnaar halve Mini meldt zich op de valreep

DORDRECHT – De Dordtse winnaar van een halve Mini van de Oudejaarstrekking 2018 van de Staatsloterij heeft zich op de valreep gemeld. Het winnende lot was vorig jaar gekocht bij Cigo Bieshof en een jaar later nog niet ingeleverd. Op oudejaarsdag, de laatste dag dat winnende Oudejaarsloten uit 2018 verzilverd konden worden, meldde de winnaar zich alsnog.

Actueel

Politiek Gezien

DORDRECHT – Ben Corino doet wekelijks voor Dordt Centraal verslag vanuit de lokale en regionale politiek. De laatste Dordtse gemeenteraadsvergadering voor het kerstreces ging niet rimpelloos voorbij.