Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dordt schoon – Stadspolders

Het was een geslaagde dag vandaag! Met 25 man (vrouwen, mannen en kinderen) hebben we Oudelandshoek/Stadspolders weer mooi netjes gemaakt! Ruim 50 kg afval van de straat geplukt!
De kinderen vermaakten zich naast het afvalrapen met de Zwerfie-Bingo. Meerdere kinderen hadden al snel hun kaartje vol.
Ook een kauwgomreiniger en veegwagen hebben meegeholpen.
Op naar een schoner Stadspolders, want wel zes deelnemers zijn nu Dordtse Doorpakker geworden en gaan nu regelmatig hun buurtje schoonmaken.
Een aantal uitspraken van deelnemers:
– Mag ik zo’n afvalprikker houden? Dan ga ik iedere woensdag afval prikken
– Ik heb mailadressen uitgewisseld, zodat we met meerdere doorpakkers vaker samen een stukje wijk aan kunnen pakken
– Heb je nog Zwerfie- bingo-kaartjes over, dan ga ik het met m’n vriendjes spelen
– We kunnen met de speeltuin in plaats van een gewone Bingo met de kinderen wel een Zwerfie-bingo houden. Erg leuk!

IMG_9356

50 kg vuil opgehaald met Dordt schoon – Stadspolders

IMG_9355

Zwerfie bingo

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – René Kamps maakte bij zonsondergang deze sfeervolle foto van de spoorbrug van Stadspolders. Ook een mooie foto gemaakt? Wij zien hem graag binnenkomen via redactie@dordtcentraal.nl. 

Actueel

Thuis in Stadspolders en Dubbeldam

DORDRECHT – In de wijken Stadpolders en Dubbeldam wordt vrijdag weer een nieuwe editie van wijkmagazine Thuis in Stadspolders & Dubbeldam huis-aan-huis verspreid. Ook deze uitgave staat weer vol met uiteenlopende verhalen uit deze wijken. Onze redacteur ging langs op basisschool Geert Groote, interviewde de 62-jarige bodybuildingkampioen Willy Heuser en ging langs in de showtuin van Steenplaza. Verder aandacht voor de loopgroep Stadspolders en de bijzondere Gambia-reis die enkele examenleerlingen van het Insula College jaarlijks maken. Tips voor een volgende editie? Mail ze naar redactie@dordtcentraal.nl. Wie niet in Dubbeldam woont, maar wel graag het wijkmagazine wil lezen, kan de digitale versie terugvinden op www.dordtcentraal.nl (‘Lees specials online’).

Actueel

Opknapbeurt Koeienveld

DORDRECHT – Het speelveld op het zogeheten Koeienveld in Stadspolders is aan een opknapbeurt toe. Eind deze week beginnen de werkzaamheden. Het gele klimtoestel wordt vervangen door een nieuw evenwichtstoestel omdat het oude technisch gezien versleten is.