Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dordt schoon

Zaterdag 19 maart is het weer zo ver, Dordt Schoon 2016 gaat van start. Net als vorig jaar sluit de gemeente Dordrecht met haar acties aan bij de Landelijke Opschoondag die ieder jaar door Nederland Schoon georganiseerd wordt. De Landelijke Opschoondag duurt tot en met donderdag 24 maart.

Buurtbewoners, kinderen, jongeren, sportverenigingen en maatschappelijke organisaties worden opgeroepen om zelf een zwerfvuilopruimactie te organiseren. Samen zorgen we voor een schone stad.

Hoe kun je mensen bereiken?

Om zoveel mogelijk initiatieven door bewoners te laten organiseren, is het belangrijk dat zij direct en persoonlijk benaderd worden. Ieder van jullie kent inwoners of organisaties die betrokken zijn bij hun leefomgeving, sportclub, of een natuurorganisatie.

Nieuw in 2016

Slepen met volle afvalzakken of een volle kliko na je actie is vanaf nu verleden tijd. Op het aanmeldformulier kun je namelijk aangeven waar je de volle zakken zwerfafval neerzet. Ze worden dan door HVC opgehaald. Voorwaarde is dan wel dat je de speciale afvalzakken van Weizigt gebruikt en dat de aanbiedplaats aan de openbare weg ligt. Weizigt biedt gratis materialane aan (hesjes, afvalzakken, afvalgrijpers, en afvalzakringen) voor elke zwerfvuilactie.

Aanmelden en delen van informatie

Meld je actie aan bij Duurzaamheidscentrum Weizigt, via [email protected]

En deel je actie op social media met #dordtschoon. Dordt Schoon.

Digitaal aanmeldformulier om je schoonmaakactie, veegfeest of straatjuttersfestival bij Weizigt aan te melden. We vragen ieder die mee wil doen aan Dordt Schoon om het digitale aanmeldformulier in te vullen.

Vragen?

Heb je vragen over Dordt Schoon? Neem dan contact op met Saskia den Ouden, Adviseur Duurzaamheidseducatie Weizigt, (078) 770 44 13 of [email protected]

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Fietster aangereden op rotonde Groenezoom

DORDRECHT – Op de rotonde op de Groenezoom is vanmiddag rond half twee een fietster aangereden door een automobilist komend vanaf de Chico Mendesring. De ambulance kwam ter plaatse, maar de aangereden vrouw hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De politie regelde tijdens de afhandeling van het incident tijdelijk het verkeer op de rotonde.

Actueel

Basisschool Oranje Nassau is gezond

DORDRECHT – CBS Oranje Nassau in Stadspolders heeft het vignet Gezonde School behaald. Met dat vignet laat de Oranje Nassau zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen.

Actueel

VIDEO: Zomerfeest bij OBS De Bever

DORDRECHT – De schoolreisjes konden dit schooljaar helaas niet doorgaan. In plaats daarvan hadden ze woensdag op OBS De Bever in Stadspolders een leuk alternatief bedacht in de vorm van een Zomerfeest. Alle kinderen van de groepen 1 tot en met 8 en de peuters van Otto de Ontdekker konden lekker los gaan op meerdere springkussens en zich van hun beste kant laten zien bij verschillende spelletjes, waaronder touwtrekken en Twister. Er was gezorgd voor limonade en ijsjes en natuurlijk ook voor gezonde snacks. Het werd een vrolijke en actieve dag.