Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Er is altijd iets te doen in Bibliotheek Dordrecht Stadspolders

Een jaar vol verrassende activiteiten

Ook bij de Bibliotheek AanZet zijn we klaar voor 2020. Een nieuw jaar boordevol mooie verhalen en de leukste én leerzaamste activiteiten. Verspreid over ons hele werkgebied. Ook in Stadspolders is er van alles te doen voor jong en oud. Wist je dat veel van deze activiteiten elke week terugkeren? Bekijk snel onderstaande schema voor een overzicht van de wekelijkse activiteiten in jouw vestiging. En noteer ze in die splinternieuwe agenda.

Taal

  • TaalpuntElke donderdag van 14.00 – 16.00 uur in Bibliotheek Dordrecht Stadspolders
  • Taaloefengroep – Elke dinsdag en woensdag van 10.00 – 11.30 uur in Bibliotheek Dordrecht Stadspolders

Digitaal

  • Digitaal InloopspreekuurElke donderdag van 14.00 – 16.00 uur in Bibliotheek Dordrecht Stadspolders
  • In­loopspreek­uur In­ter­net­ban­kie­ren – Elke 2e donderdag van de maand van 14.00 – 16.00 uur in Bibliotheek Dordrecht Stadspolders

Werk & vrijwilligers

  • Vrijwilligersspreekuur – Elke donderdag van 13.00 – 15.00 uur in Bibliotheek Dordrecht Stadspolders

Voor jongeren en kinderen

  • Jongeren InloopspreekuurElke donderdag van 16.30 – 18.30 uur in Bibliotheek Dordrecht Stadspolders
  • VoorleesHeldenElke vrijdag van 15.30 – 16.30 uur in Bibliotheek Dordrecht Stadspolders
  • VoorleesHelden miniElke woensdag van 14.30 – 15.30 uur in Bibliotheek Dordrecht Stadspolders
  • Co­der­Do­joElke laatste woensdag van de maand van 13.30 – 15.00 uur in Bibliotheek Dordrecht Stadspolders

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Eerste stap in vergroening schoolplein De Griffioen

DORDRECHT – Het speeltoestel op het schoolplein van basisschool De Griffioen in Stadspolders is onlangs verwijderd. In de toekomst wil de school graag een groenblauw schoolplein, een plein met natuurlijke elementen als bosjes, bomen, planten en struiken, waar kinderen spelend kunnen leren. Studenten uit het eerste en tweede leerjaar van de opleidingen ‘Leefbare Stad & Klimaat’ en ‘Natuur, Water & Recreatie’ van het Yuverta Dordrecht hebben vast een beginnetje gemaakt.

Actueel

Kermis in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT – Op het Raadhuisplein in Zwijndrecht staat de jaarlijkse kermis. Liefhebbers kunnen er tot en met 27 april dagelijks hun hart ophalen. En vanaf deze woensdag ook in Dubbeldam en vervolgens Stadspolders, want ook daar is het weer (bijna) kermistijd.

Actueel

Rennen door de regen voor Roparun

DORDRECHT – Het Roparunteam van het Albert Schweitzerziekenhuis organiseerde vrijdagochtend een sponsorloop op de Oranje Nassauschool in Stadspolders. Samen met de kinderen kwamen zij in beweging om geld op te halen om het leven van mensen met kanker draaglijker te maken. Net als het Roparunteam zijn ook de kinderen van de Oranje Nassauschool aan de slag gegaan om zoveel mogelijk sponsors te vinden. Vrijdagochtend renden zij zoveel mogelijk rondjes op een parcours naast de school. Meester Micha: “Als Gezonde School Bewegen & Sport is dit een geweldige kans om in beweging te komen én iets voor een ander te betekenen. De sponsorloop was een groot succes! Na de meivakantie wordt de einduitslag bekendgemaakt, maar dat wordt gezien het aantal rondjes dat de kinderen gerend hebben zeker een heel mooi bedrag!” (Foto’s: Oranje Nassauschool)