Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Even voorstellen . . . . INZET078!, omdat jouw inzet dubbel telt!

Zoals je weet bestaat het Vrijwilligershuis Drechtsteden, de organisatie waar je vrijwilligerswerk deed en/of informatie over vrijwilligerswerk opzocht, (sinds 1 juli 2019) niet meer. Via dit bericht informeren we je graag over INZET078!; het nieuwe organisatienetwerk voor vrijwillige inzet, opgericht in samenwerking met en in opdracht van de gemeente Dordrecht.

 Over INZET078!

INZET078! is er voor alle Dordtenaren. Wij koppelen (potentiële) vrijwilligers aan organisaties, en bieden informatie, advies en ondersteuning. We zoeken naar een passend aanbod voor iedereen. Vast, flexibel, langdurig, projectmatig; vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten. Wij zoeken naar de juiste combinatie van organisatie en vrijwilliger. Uit vrijwilligerswerk haal je veel positiefs, zoals waardering, voldoening, uitbreiding van je (sociale) netwerk en nieuwe (werk)ervaringen. Natuurlijk doe je dit niet alleen voor jezelf; met jouw inzet maak jij het verschil voor de ander én voor de stad! Binnen INZET078! telt jouw inzet altijd dubbel.

ContourdeTwern, MEE Plus en Vivenz zijn bestuurlijke partners binnen INZET078!. Zij werken samen met organisaties, zoals de Bibliotheek AanZet, Stichting ANDERS en Stichting MBO Dordrecht. Andere partijen kunnen ook aansluiten bij INZET078!.

Even voorstellen: de adviseurs

Wij, Frank Horemans, Karin Bakker en Caroline van der Mijle, zijn adviseurs voor INZET078!. Dit betekent dat we het eerste aanspreekpunt zijn voor zowel vrijwilligers als organisaties.

Contactgegevens

Je kunt ons spreken tijdens de wekelijkse inloopspreekuren. Houd voor nieuwe locaties en aanvullende tijden onze website, www.inzet078.nl, in de gaten.

Bibliotheek Stadspolders

Donderdag  14.00 uur – 16.00 uur

Je kunt ons ook via mail (info@inzet078.nl) en telefoon (078 206 3002) bereiken. Daarnaast kun je ons volgen via de website, www.inzet078.nl, Facebook en LinkedIn.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Wellant krijgt compleet nieuwe campus

DORDRECHT – Wellant mbo en Wellant vmbo en mavo Dordrecht aan de Groenezoom/Chico Mendesring ondergaan een flinke metamorfose. De komende drie jaar staan voor de onderwijsinstelling, die voorheen opereerde onder de naam Wellantcollege, in het teken van verhuizing, verbouwing en vernieuwing. Natuurlijk is er bij de ontwikkeling van de campus voor ‘groene opleidingen’ ook veel aandacht voor duurzaamheid.

Actueel

Bevers actief in Stadspolders

De gemeentelijke groenbeheerders keken een beetje vreemd op toen ze vandaag bomen wilden gaan snoeien in Stadspolders. Op één van de eilandjes in het water bleek een bever hen voor te zijn geweest. Het dier, dat zich voedt met de stam, takken en wortels van bomen, had al van alles omgeknaagd.

Cultuur

Latin dansavond bij Boekmans

Vrijdag 18 oktober is Boekmans’ Latin Chapter II. Restaurant Grandcafé Boekmans en Latin Club & Events organiseren voor de tweede maal het Latin feestje dat van 21.30 tot 01.00 uur duurt.