Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Even voorstellen . . . . INZET078!, omdat jouw inzet dubbel telt!

Zoals je weet bestaat het Vrijwilligershuis Drechtsteden, de organisatie waar je vrijwilligerswerk deed en/of informatie over vrijwilligerswerk opzocht, (sinds 1 juli 2019) niet meer. Via dit bericht informeren we je graag over INZET078!; het nieuwe organisatienetwerk voor vrijwillige inzet, opgericht in samenwerking met en in opdracht van de gemeente Dordrecht.

 Over INZET078!

INZET078! is er voor alle Dordtenaren. Wij koppelen (potentiële) vrijwilligers aan organisaties, en bieden informatie, advies en ondersteuning. We zoeken naar een passend aanbod voor iedereen. Vast, flexibel, langdurig, projectmatig; vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten. Wij zoeken naar de juiste combinatie van organisatie en vrijwilliger. Uit vrijwilligerswerk haal je veel positiefs, zoals waardering, voldoening, uitbreiding van je (sociale) netwerk en nieuwe (werk)ervaringen. Natuurlijk doe je dit niet alleen voor jezelf; met jouw inzet maak jij het verschil voor de ander én voor de stad! Binnen INZET078! telt jouw inzet altijd dubbel.

ContourdeTwern, MEE Plus en Vivenz zijn bestuurlijke partners binnen INZET078!. Zij werken samen met organisaties, zoals de Bibliotheek AanZet, Stichting ANDERS en Stichting MBO Dordrecht. Andere partijen kunnen ook aansluiten bij INZET078!.

Even voorstellen: de adviseurs

Wij, Frank Horemans, Karin Bakker en Caroline van der Mijle, zijn adviseurs voor INZET078!. Dit betekent dat we het eerste aanspreekpunt zijn voor zowel vrijwilligers als organisaties.

Contactgegevens

Je kunt ons spreken tijdens de wekelijkse inloopspreekuren. Houd voor nieuwe locaties en aanvullende tijden onze website, www.inzet078.nl, in de gaten.

Bibliotheek Stadspolders

Donderdag  14.00 uur – 16.00 uur

Je kunt ons ook via mail (info@inzet078.nl) en telefoon (078 206 3002) bereiken. Daarnaast kun je ons volgen via de website, www.inzet078.nl, Facebook en LinkedIn.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordtse Lisa zoekt sponsoren voor Lopen voor Lyme

DORDRECHT – In de bloei van haar leven was ze totdat de Dordtse Lisa van Ewijk een tekenbeet opliep. De actieve werkende moeder kreeg klachten die alsmaar verergerden en ze verloor al haar energie. Nu, zes jaar later, is ze aardig opgekrabbeld van de ziekte van Lyme, al is ze chronisch patiënt. Lisa wil graag aandacht voor de ziekte en het evenement Lopen voor Lyme waar zij volgende maand aan deelneemt. “Ik ben zo ontzettend dankbaar dat mensen zich twee jaar geleden voor mij hebben ingezet, dat ik dat nu terugdoe voor anderen.”

Actueel

Digispreekuur in Speeltuin Stadspolders

DORDRECHT – Speeltuin Stadspolders is een plek die niet alleen aantrekkelijk hoeft te zijn voor de allerkleinsten in de wijk: de laatste tijd groeit de speeltuin langzaam uit tot een centrum waar voor iedere inwoner uit de wijk relevante en leuke activiteiten plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld bingo, hatha yoga, seniorengym en koffie met- middagen. Er wordt met ingang van heden nog een activiteit aan toegevoegd: een digispreekuur, een inloopspreekuur waar je terechtkunt met al je vragen over gebruik van telefoon, laptop of tablet.

Actueel

Verbouwing Huisartsenpraktijk Stadspolders

DORDRECHT – Het zal de oplettende voorbijgangers in Stadspolders vast wel opgevallen zijn: in de praktijkruimte van huisartsenpraktijk Stadspolders is het een rommeltje. Je kan het zelfs gerust een puinzooi noemen. De ruimte wordt namelijk verbouwd, en om die reden heeft de praktijk een tijdelijk nieuw onderkomen. Praktijkondersteuners Judith en Mirjam vertellen er meer over.