Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Gratis herfstbloeiers bij Wijkterras in Stadspolders- 25 september

Woensdag 25 september van 14.00 – 16.30 uur. 

De actie Operatie Steenbreek van de Gemeente Dordrecht komt deze maand naar Stadspolders. Dordtenaren die een tuintegel inleveren, krijgen daarvoor gratis een tuinplant in de plaats. Dat kan bij het Wijkterras, op 25 september van 14.00 uur tot 16.30 uur bij het Cruijff Court Stadspolders, aan het Selma Lagerlöf-erf 186.

Ook de herfst is een prachtig seizoen om aan de slag te gaan met de tuin. Medewerkers van Operatie Steenbreek nemen speciaal herfstbloeiers mee, zoals herfstaster, ereprijs, hemelsleutel, longkruid en vrouwenmantel. Met deze planten kunnen Dordtenaren ook in de herfst hun tuin opfleuren. Tegel eruit, de grond mengen met goede tuinaarde en zorgen voor beplanting die je mooi vindt.

Het vergroenen van tuinen is belangrijk. Groene tuinen zorgen voor minder wateroverlast bij hevige regenval. Daarnaast zorgen ze voor verkoeling tijdens warme dagen. Belangstellenden kunnen bij het Wijkterras één (of meer) tegels inleveren. In de plaats mogen ze een plantje mee naar huis nemen. Er is ook een tuinontwerper aanwezig. Wie een foto meeneemt van zijn tuin, krijgt tips en ideeën voor het vergroenen van de tuin.

Watertafel
Het is ook nog eens de week van sport en spel. Dan mag natuurlijk een spel niet ontbreken. Daarom kunnen bezoekers van het Wijkterras experimenteren met de Watertafel. Die laat zien wat het effect van hevige regenval is op de straat en de inrichting daarvan.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Wellant krijgt compleet nieuwe campus

DORDRECHT – Wellant mbo en Wellant vmbo en mavo Dordrecht aan de Groenezoom/Chico Mendesring ondergaan een flinke metamorfose. De komende drie jaar staan voor de onderwijsinstelling, die voorheen opereerde onder de naam Wellantcollege, in het teken van verhuizing, verbouwing en vernieuwing. Natuurlijk is er bij de ontwikkeling van de campus voor ‘groene opleidingen’ ook veel aandacht voor duurzaamheid.

Actueel

Bevers actief in Stadspolders

De gemeentelijke groenbeheerders keken een beetje vreemd op toen ze vandaag bomen wilden gaan snoeien in Stadspolders. Op één van de eilandjes in het water bleek een bever hen voor te zijn geweest. Het dier, dat zich voedt met de stam, takken en wortels van bomen, had al van alles omgeknaagd.

Cultuur

Latin dansavond bij Boekmans

Vrijdag 18 oktober is Boekmans’ Latin Chapter II. Restaurant Grandcafé Boekmans en Latin Club & Events organiseren voor de tweede maal het Latin feestje dat van 21.30 tot 01.00 uur duurt.