Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Gratis herfstbloeiers bij Wijkterras in Stadspolders- 25 september

Woensdag 25 september van 14.00 – 16.30 uur. 

De actie Operatie Steenbreek van de Gemeente Dordrecht komt deze maand naar Stadspolders. Dordtenaren die een tuintegel inleveren, krijgen daarvoor gratis een tuinplant in de plaats. Dat kan bij het Wijkterras, op 25 september van 14.00 uur tot 16.30 uur bij het Cruijff Court Stadspolders, aan het Selma Lagerlöf-erf 186.

Ook de herfst is een prachtig seizoen om aan de slag te gaan met de tuin. Medewerkers van Operatie Steenbreek nemen speciaal herfstbloeiers mee, zoals herfstaster, ereprijs, hemelsleutel, longkruid en vrouwenmantel. Met deze planten kunnen Dordtenaren ook in de herfst hun tuin opfleuren. Tegel eruit, de grond mengen met goede tuinaarde en zorgen voor beplanting die je mooi vindt.

Het vergroenen van tuinen is belangrijk. Groene tuinen zorgen voor minder wateroverlast bij hevige regenval. Daarnaast zorgen ze voor verkoeling tijdens warme dagen. Belangstellenden kunnen bij het Wijkterras één (of meer) tegels inleveren. In de plaats mogen ze een plantje mee naar huis nemen. Er is ook een tuinontwerper aanwezig. Wie een foto meeneemt van zijn tuin, krijgt tips en ideeën voor het vergroenen van de tuin.

Watertafel
Het is ook nog eens de week van sport en spel. Dan mag natuurlijk een spel niet ontbreken. Daarom kunnen bezoekers van het Wijkterras experimenteren met de Watertafel. Die laat zien wat het effect van hevige regenval is op de straat en de inrichting daarvan.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Bericht uit de ProefTuin

DORDRECHT – Thierry Dinjens doet maandelijks verslag vanuit ProefTuin BuitenZinnig op het terrein van De Hoop. Welke klusjes zijn er op dit moment in de tuin te doen?

Actueel

Musical ‘Bende op de camping’ als film op het witte doek

DORDRECHT – In Kinepolis Dordrecht is op woensdag 15 juli de première van de musical ‘Bende op de camping’ van groep 8 van de Oranje Nassauschool. Vanwege de coronamaatregelen was het niet mogelijk om de musical live op een podium voor publiek te spelen. Daarom bedachten de juffen van groep 8 om van de musical een film te maken. Kinepolis werd bereid gevonden om de film voor een vriendelijk bedrag aan ouders en kinderen te vertonen.

Actueel

Schapen houden niets over aan mishandeling

DORDRECHT – De schapen die op de Wantijdijk achter het Johanna Naber erf verblijven zijn zover bekend ongedeerd gebleven. Gisterenavond kreeg de politie rond kwart voor negen de bizarre melding dat vier jongens met flessen op weerloze schapen aan het inslaan waren in de omgeving van de Wantijdijk ter hoogte van de Johanna Naber-erf. (Foto: Thymen Stolk)