Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Gratis herfstbloeiers bij Wijkterras in Stadspolders- 25 september

Woensdag 25 september van 14.00 – 16.30 uur. 

De actie Operatie Steenbreek van de Gemeente Dordrecht komt deze maand naar Stadspolders. Dordtenaren die een tuintegel inleveren, krijgen daarvoor gratis een tuinplant in de plaats. Dat kan bij het Wijkterras, op 25 september van 14.00 uur tot 16.30 uur bij het Cruijff Court Stadspolders, aan het Selma Lagerlöf-erf 186.

Ook de herfst is een prachtig seizoen om aan de slag te gaan met de tuin. Medewerkers van Operatie Steenbreek nemen speciaal herfstbloeiers mee, zoals herfstaster, ereprijs, hemelsleutel, longkruid en vrouwenmantel. Met deze planten kunnen Dordtenaren ook in de herfst hun tuin opfleuren. Tegel eruit, de grond mengen met goede tuinaarde en zorgen voor beplanting die je mooi vindt.

Het vergroenen van tuinen is belangrijk. Groene tuinen zorgen voor minder wateroverlast bij hevige regenval. Daarnaast zorgen ze voor verkoeling tijdens warme dagen. Belangstellenden kunnen bij het Wijkterras één (of meer) tegels inleveren. In de plaats mogen ze een plantje mee naar huis nemen. Er is ook een tuinontwerper aanwezig. Wie een foto meeneemt van zijn tuin, krijgt tips en ideeën voor het vergroenen van de tuin.

Watertafel
Het is ook nog eens de week van sport en spel. Dan mag natuurlijk een spel niet ontbreken. Daarom kunnen bezoekers van het Wijkterras experimenteren met de Watertafel. Die laat zien wat het effect van hevige regenval is op de straat en de inrichting daarvan.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordtse Lisa zoekt sponsoren voor Lopen voor Lyme

DORDRECHT – In de bloei van haar leven was ze totdat de Dordtse Lisa van Ewijk een tekenbeet opliep. De actieve werkende moeder kreeg klachten die alsmaar verergerden en ze verloor al haar energie. Nu, zes jaar later, is ze aardig opgekrabbeld van de ziekte van Lyme, al is ze chronisch patiënt. Lisa wil graag aandacht voor de ziekte en het evenement Lopen voor Lyme waar zij volgende maand aan deelneemt. “Ik ben zo ontzettend dankbaar dat mensen zich twee jaar geleden voor mij hebben ingezet, dat ik dat nu terugdoe voor anderen.”

Actueel

Digispreekuur in Speeltuin Stadspolders

DORDRECHT – Speeltuin Stadspolders is een plek die niet alleen aantrekkelijk hoeft te zijn voor de allerkleinsten in de wijk: de laatste tijd groeit de speeltuin langzaam uit tot een centrum waar voor iedere inwoner uit de wijk relevante en leuke activiteiten plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld bingo, hatha yoga, seniorengym en koffie met- middagen. Er wordt met ingang van heden nog een activiteit aan toegevoegd: een digispreekuur, een inloopspreekuur waar je terechtkunt met al je vragen over gebruik van telefoon, laptop of tablet.

Actueel

Verbouwing Huisartsenpraktijk Stadspolders

DORDRECHT – Het zal de oplettende voorbijgangers in Stadspolders vast wel opgevallen zijn: in de praktijkruimte van huisartsenpraktijk Stadspolders is het een rommeltje. Je kan het zelfs gerust een puinzooi noemen. De ruimte wordt namelijk verbouwd, en om die reden heeft de praktijk een tijdelijk nieuw onderkomen. Praktijkondersteuners Judith en Mirjam vertellen er meer over.