Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Heeft u klachten of vragen over de wijk Stadspolders?

Heeft u meldingen of vragen over de wijk Stadspolders? Of wilt u gewoon een praatje maken met één van de handhavers in de wijk? Kom dan gerust eens langs in het Polderwiel op het Dudok-Erf.

Wanneer?
De komende tijd is er door Het Spectrum in het Polderwiel een ruimte beschikbaar gesteld voor vrije inloopspreekuren van Handhaving. Twijfel niet en loop gerust eens langs op een van de volgende momenten:

  • vrijdag 4 januari 2019, van 13:30 uur – 15:00 uur;
  • donderdag 10 januari 2019, van 15:30 uur – 17:00 uur;
  • woensdag 16 januari 2019, van 13:00 – 14:30 uur.

Waarom?
Handhaving probeert op een persoonlijke manier in contact te komen met de bewoners van Stadspolders. Op deze manier leren bewoners en Handhaving elkaar beter kennen. U kunt bijvoorbeeld meldingen doen over jeugdoverlast, illegaal gedumpt afval, parkeerproblemen, drank- en drugsgebruik of om gewoon een praatje te maken met de Handhavers.

Meer informatie? Blijf op de hoogte!

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Leerzaam bezoek aan Duurzaamheidsfabriek en LeXlab

DORDRECHT – Groep 8 van de Oranje Nassauschool is vrijdag naar de Duurzaamheidsfabriek en het leXlab op het Leerpark geweest. De klas van juf Lisa Bosboom en juf Annelies van Keulen kreeg eerst een rondleiding door de Duurzaamheidsfabriek. Hierbij werd veel aandacht besteed aan hergebruik van materialen en het doel hiervan. De kinderen leerden onder meer hoe belangrijk het is om de omschakeling te maken van huidige brandstoffen olie, aardgas en steenkool naar duurzame energiebronnen zoals zon, wind en aardwarmte.

Actueel

Leerlingen De Bever leren over ‘straatwijsheid’

DORDRECHT – De leerlingen van basisschool De Bever in Stadspolders zijn sinds dinsdag weer een stukje ‘straatwijzer’. Ze kregen het verkeersprogramma Streetwise van de ANWB aangeboden. Daarbij leren zij in praktijklessen meer over zaken als remweg en reactiesnelheid en het gebruik van gordels en kinderzitjes. ANWB Streetwise bestaat uit vier onderdelen. Zo gingen de kinderen uit groep 7 en 8 na een theoretische inleiding hun fietsvaardigheid trainen op een uitdagend parcours en de uitdaging aan op een elektrische step.

Actueel

Pinksterbraderie in de Bieshof

DORDRECHT – De kassabonnenactie van Winkelcentrum Bieshof loopt nog even, maar het volgende evenement kunnen we alvast aankondigen: volgende week is het tijd voor de Pinksterbraderie met Pasar Mundial. Dat betekent vele kramen, lekker eten, muziek en nog heel veel meer leuke activiteiten bij de Bieshof. Zaterdag 8 juni van 10.00 tot 18.00 uur, zondag 9 juni van 12.00 tot 17.00 uur en maandag 10 juni van 12.00 tot 18.00 uur. Houd de Facebookpagina van het winkelcentrum in de gaten voor de laatste nieuwtjes en natuurlijk de bekendmaking van de prijswinnaars van de kassabonnenactie.