Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Jongerenbuurtbemiddelaars als tafelgespreksleider bij de wijkbijeenkomst in

Jongeren buurtbemiddelaars

Anja van Putten (22) uit het Reeland en Leonie Goedegebuur (18) uit Sterrenburg hebben samen met twee anderen de cursus ‘jongeren buurt- bemiddeling’ gevolgd en zijn enthousiast.

Goed luisteren vereist inleving en het achterwege laten van vooroordelen. Een uitdaging voor de jongeren-buurtbemiddelaars die ze maar al te graag toepassen.

jongerenbemiddeling wordt vaak ingeschakeld door de wijkagent, woningbouw, gemeente of een jongerenwerker. Dat zijn meestal de plekken waar als eerste geklaagd wordt. Maar zelf de bemiddelaars inschakelen kan ook.

  • Contactgegevens zijn:
  • Jongeren-buurtbemiddeling /Martha Mensen
  • Kilwijkstraat 5
  • 3311 WN Dordrecht
  • Telefoon: 078-632 41 00
  • E-mail: Martha@r-newt.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordtse Lisa zoekt sponsoren voor Lopen voor Lyme

DORDRECHT – In de bloei van haar leven was ze totdat de Dordtse Lisa van Ewijk een tekenbeet opliep. De actieve werkende moeder kreeg klachten die alsmaar verergerden en ze verloor al haar energie. Nu, zes jaar later, is ze aardig opgekrabbeld van de ziekte van Lyme, al is ze chronisch patiënt. Lisa wil graag aandacht voor de ziekte en het evenement Lopen voor Lyme waar zij volgende maand aan deelneemt. “Ik ben zo ontzettend dankbaar dat mensen zich twee jaar geleden voor mij hebben ingezet, dat ik dat nu terugdoe voor anderen.”

Actueel

Digispreekuur in Speeltuin Stadspolders

DORDRECHT – Speeltuin Stadspolders is een plek die niet alleen aantrekkelijk hoeft te zijn voor de allerkleinsten in de wijk: de laatste tijd groeit de speeltuin langzaam uit tot een centrum waar voor iedere inwoner uit de wijk relevante en leuke activiteiten plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld bingo, hatha yoga, seniorengym en koffie met- middagen. Er wordt met ingang van heden nog een activiteit aan toegevoegd: een digispreekuur, een inloopspreekuur waar je terechtkunt met al je vragen over gebruik van telefoon, laptop of tablet.

Actueel

Verbouwing Huisartsenpraktijk Stadspolders

DORDRECHT – Het zal de oplettende voorbijgangers in Stadspolders vast wel opgevallen zijn: in de praktijkruimte van huisartsenpraktijk Stadspolders is het een rommeltje. Je kan het zelfs gerust een puinzooi noemen. De ruimte wordt namelijk verbouwd, en om die reden heeft de praktijk een tijdelijk nieuw onderkomen. Praktijkondersteuners Judith en Mirjam vertellen er meer over.