Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

“Kom met ons de lente proeven op volkstuincomplex Het Vlijpark!” 

Zoals ieder voorjaar pakt de volkstuinvereniging “Het Vlijpark” uit met een prachtig aanbod van planten, kruiden, zelfmaakideeën en vooral heel veel gezelligheid. Rondom het thema ‘proef de tuin’ worden kramen ingericht en activiteiten opgezet. Op zaterdag 27 mei bent u van harte welkom van 10.00 tot 16.00  uur op de Nieuwe Noordpolderweg 1 nabij voetbalvereniging Oranje Wit.

In onze nieuwe kas hebben de vrijwilligers schitterende planten opgekweekt. Zo vindt u op onze plantenkramen Monarda’s en verschillende soorten Salvia’s. Maar er zijn ook planten als Italiaanse Ossentong en Palmkool die behalve mooi om naar te kijken ook heerlijk om te eten zijn. Natuurlijk bieden wij ook de vertrouwde eenjarige planten als Cosmea en Kattensnor aan.  

Verder is er een afwisselend programma met allerlei activiteiten die ook en vooral voor kinderen leuk zijn om te doen, zoals pizza’s bakken in onze originele houtoven. Voor wie dichter bij de natuur wil komen zijn er workshops zoals zelf plantengier voor tuinplanten brouwen. 

Op de markt kunt u huisgemaakte producten proeven met zelfgekweekte ingrediënten; niet alleen jams en soep, maar ook likeuren die niet onderdoen voor de grote en bekende merken!  

Kom en beleef, proef en vier de lente op ons prachtige park!

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Zijkant - Videos

VIDEO: Auto’s beklad in Oudelandshoek

Vandalen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag tekeer gegaan in Oudelandshoek.

Actueel

‘Hondenbrokken’ in Stadspolders

DORDRECHT – Een facebook bericht over ‘verdachte’ hondenbrokken in Stadspolders werd  honderden malen gedeeld en kon rekenen …

Andere wijken

Nog 24 kavels te vergeven

DORDRECHT – Zaterdag om 09.00 uur startte de verkoop van vrije kavels op de Stadswerven, aan de …