Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Nobel’s ontbijt in het Polderwiel

Op donderdag 20 februari eet Peter Heijkoop een croissantje mee tijdens het ontbijt dat Nobel’s Brood organiseert in het Ontmoetingscentrum het Polderwiel. Daar nemen zeker 80 personen aan deel. De ontbijtjes, die dit jaar in alle wijken gaan plaatsvinden, zijn een vervolg op de campagne #jebentnietalleen. Nobel’s Brood wil op deze manier mensen die vaak alleen en eenzaam zijn met elkaar laten genieten van een ontbijt.

Ook het Spectrum, de kerken, de bibliotheek, speeltuin Stadspolders en de Polderkrant werken mee om er een gezellige ochtend van te maken. Na 10.30 uur is er volop gelegenheid om met elkaar gezelschapsspelletjes te doen.
U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Aanvang: 09.00 uur
Locatie: het Polderwiel, Dudok-erf 58, 3315 KA Dordrecht

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordtse Lisa zoekt sponsoren voor Lopen voor Lyme

DORDRECHT – In de bloei van haar leven was ze totdat de Dordtse Lisa van Ewijk een tekenbeet opliep. De actieve werkende moeder kreeg klachten die alsmaar verergerden en ze verloor al haar energie. Nu, zes jaar later, is ze aardig opgekrabbeld van de ziekte van Lyme, al is ze chronisch patiënt. Lisa wil graag aandacht voor de ziekte en het evenement Lopen voor Lyme waar zij volgende maand aan deelneemt. “Ik ben zo ontzettend dankbaar dat mensen zich twee jaar geleden voor mij hebben ingezet, dat ik dat nu terugdoe voor anderen.”

Actueel

Digispreekuur in Speeltuin Stadspolders

DORDRECHT – Speeltuin Stadspolders is een plek die niet alleen aantrekkelijk hoeft te zijn voor de allerkleinsten in de wijk: de laatste tijd groeit de speeltuin langzaam uit tot een centrum waar voor iedere inwoner uit de wijk relevante en leuke activiteiten plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld bingo, hatha yoga, seniorengym en koffie met- middagen. Er wordt met ingang van heden nog een activiteit aan toegevoegd: een digispreekuur, een inloopspreekuur waar je terechtkunt met al je vragen over gebruik van telefoon, laptop of tablet.

Actueel

Verbouwing Huisartsenpraktijk Stadspolders

DORDRECHT – Het zal de oplettende voorbijgangers in Stadspolders vast wel opgevallen zijn: in de praktijkruimte van huisartsenpraktijk Stadspolders is het een rommeltje. Je kan het zelfs gerust een puinzooi noemen. De ruimte wordt namelijk verbouwd, en om die reden heeft de praktijk een tijdelijk nieuw onderkomen. Praktijkondersteuners Judith en Mirjam vertellen er meer over.