Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

OBS De Griffioen opent de laatste Otto de Ontdekker groep van stichting OPOD!

Als laatste school van stichting OPOD opent op OBS De Griffioen, woensdag 11 september om 8:30 uur, de Otto de Ontdekker groep.
Ook de peuters van 3,5 jaar in de wijk Stadspolders, kunnen nu gaan wennen aan het openbaar onderwijs. Samen met Otto de Ontdekker gaan zij spelenderwijs leren in de basisschool. De leerlingen zingen, dansen, knutselen, spelen spelletjes én gaan natuurlijk kennismaken met de werkwijze bij de kleuters. Ze doen dit onder begeleiding van een leerkracht.

Stichting OPOD is in 2017 gestart met de ‘Otto de Ontdekker’- groepen. Een project vanuit de basisschool om peuters van ongeveer 3,5 jaar oud een dagdeel te laten wennen aan de basisschool. In een veilige, vertrouwde omgeving leren de peuters de leerkrachten, de omgeving en de kinderen van de onderbouw kennen. Spelenderwijs wordt met sociale, maar ook schoolse vaardigheden kennis gemaakt. Met de opening van de locatie op de Griffioen hebben alle OPOD scholen een Otto de Ontdekker groep. Het Otto de Ontdekker- concept is onderdeel van de OPOD Kindercampus. Dé plek waar ouders terecht kunnen voor onderwijs, spel en opvang.
Peuters die ingeschreven staan op een basisschool van OPOD kunnen gratis deelnemen. Voorwaarde van deelname is dat uw kind zindelijk is. Staat uw kind nog niet ingeschreven op een basisschool? Dan nodigen wij u graag uit voor een rondleiding op één van onze scholen. Kijk voor meer informatie voor een OPOD school bij u in de buurt op www.opod.nl/scholen.

Lijkt het u leuk om uw kind in te schrijven op OBS Griffioen of/ en aan te melden voor de Otto de Ontdekker groep? Neem dan telefonisch contact op met de directeur: Chantal Nijman (078 6164202) of stuur een email naar info.griffioen@opod.nl. Wij kunnen u dan meer vertellen.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordtse Lisa zoekt sponsoren voor Lopen voor Lyme

DORDRECHT – In de bloei van haar leven was ze totdat de Dordtse Lisa van Ewijk een tekenbeet opliep. De actieve werkende moeder kreeg klachten die alsmaar verergerden en ze verloor al haar energie. Nu, zes jaar later, is ze aardig opgekrabbeld van de ziekte van Lyme, al is ze chronisch patiënt. Lisa wil graag aandacht voor de ziekte en het evenement Lopen voor Lyme waar zij volgende maand aan deelneemt. “Ik ben zo ontzettend dankbaar dat mensen zich twee jaar geleden voor mij hebben ingezet, dat ik dat nu terugdoe voor anderen.”

Actueel

Digispreekuur in Speeltuin Stadspolders

DORDRECHT – Speeltuin Stadspolders is een plek die niet alleen aantrekkelijk hoeft te zijn voor de allerkleinsten in de wijk: de laatste tijd groeit de speeltuin langzaam uit tot een centrum waar voor iedere inwoner uit de wijk relevante en leuke activiteiten plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld bingo, hatha yoga, seniorengym en koffie met- middagen. Er wordt met ingang van heden nog een activiteit aan toegevoegd: een digispreekuur, een inloopspreekuur waar je terechtkunt met al je vragen over gebruik van telefoon, laptop of tablet.

Actueel

Verbouwing Huisartsenpraktijk Stadspolders

DORDRECHT – Het zal de oplettende voorbijgangers in Stadspolders vast wel opgevallen zijn: in de praktijkruimte van huisartsenpraktijk Stadspolders is het een rommeltje. Je kan het zelfs gerust een puinzooi noemen. De ruimte wordt namelijk verbouwd, en om die reden heeft de praktijk een tijdelijk nieuw onderkomen. Praktijkondersteuners Judith en Mirjam vertellen er meer over.