Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

OBS De Griffioen opent de laatste Otto de Ontdekker groep van stichting OPOD!

Als laatste school van stichting OPOD opent op OBS De Griffioen, woensdag 11 september om 8:30 uur, de Otto de Ontdekker groep.
Ook de peuters van 3,5 jaar in de wijk Stadspolders, kunnen nu gaan wennen aan het openbaar onderwijs. Samen met Otto de Ontdekker gaan zij spelenderwijs leren in de basisschool. De leerlingen zingen, dansen, knutselen, spelen spelletjes én gaan natuurlijk kennismaken met de werkwijze bij de kleuters. Ze doen dit onder begeleiding van een leerkracht.

Stichting OPOD is in 2017 gestart met de ‘Otto de Ontdekker’- groepen. Een project vanuit de basisschool om peuters van ongeveer 3,5 jaar oud een dagdeel te laten wennen aan de basisschool. In een veilige, vertrouwde omgeving leren de peuters de leerkrachten, de omgeving en de kinderen van de onderbouw kennen. Spelenderwijs wordt met sociale, maar ook schoolse vaardigheden kennis gemaakt. Met de opening van de locatie op de Griffioen hebben alle OPOD scholen een Otto de Ontdekker groep. Het Otto de Ontdekker- concept is onderdeel van de OPOD Kindercampus. Dé plek waar ouders terecht kunnen voor onderwijs, spel en opvang.
Peuters die ingeschreven staan op een basisschool van OPOD kunnen gratis deelnemen. Voorwaarde van deelname is dat uw kind zindelijk is. Staat uw kind nog niet ingeschreven op een basisschool? Dan nodigen wij u graag uit voor een rondleiding op één van onze scholen. Kijk voor meer informatie voor een OPOD school bij u in de buurt op www.opod.nl/scholen.

Lijkt het u leuk om uw kind in te schrijven op OBS Griffioen of/ en aan te melden voor de Otto de Ontdekker groep? Neem dan telefonisch contact op met de directeur: Chantal Nijman (078 6164202) of stuur een email naar info.griffioen@opod.nl. Wij kunnen u dan meer vertellen.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – René Kamps maakte bij zonsondergang deze sfeervolle foto van de spoorbrug van Stadspolders. Ook een mooie foto gemaakt? Wij zien hem graag binnenkomen via redactie@dordtcentraal.nl. 

Actueel

Thuis in Stadspolders en Dubbeldam

DORDRECHT – In de wijken Stadpolders en Dubbeldam wordt vrijdag weer een nieuwe editie van wijkmagazine Thuis in Stadspolders & Dubbeldam huis-aan-huis verspreid. Ook deze uitgave staat weer vol met uiteenlopende verhalen uit deze wijken. Onze redacteur ging langs op basisschool Geert Groote, interviewde de 62-jarige bodybuildingkampioen Willy Heuser en ging langs in de showtuin van Steenplaza. Verder aandacht voor de loopgroep Stadspolders en de bijzondere Gambia-reis die enkele examenleerlingen van het Insula College jaarlijks maken. Tips voor een volgende editie? Mail ze naar redactie@dordtcentraal.nl. Wie niet in Dubbeldam woont, maar wel graag het wijkmagazine wil lezen, kan de digitale versie terugvinden op www.dordtcentraal.nl (‘Lees specials online’).

Actueel

Opknapbeurt Koeienveld

DORDRECHT – Het speelveld op het zogeheten Koeienveld in Stadspolders is aan een opknapbeurt toe. Eind deze week beginnen de werkzaamheden. Het gele klimtoestel wordt vervangen door een nieuw evenwichtstoestel omdat het oude technisch gezien versleten is.