Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

OBS De Griffioen opent de laatste Otto de Ontdekker groep van stichting OPOD!

Als laatste school van stichting OPOD opent op OBS De Griffioen, woensdag 11 september om 8:30 uur, de Otto de Ontdekker groep.
Ook de peuters van 3,5 jaar in de wijk Stadspolders, kunnen nu gaan wennen aan het openbaar onderwijs. Samen met Otto de Ontdekker gaan zij spelenderwijs leren in de basisschool. De leerlingen zingen, dansen, knutselen, spelen spelletjes én gaan natuurlijk kennismaken met de werkwijze bij de kleuters. Ze doen dit onder begeleiding van een leerkracht.

Stichting OPOD is in 2017 gestart met de ‘Otto de Ontdekker’- groepen. Een project vanuit de basisschool om peuters van ongeveer 3,5 jaar oud een dagdeel te laten wennen aan de basisschool. In een veilige, vertrouwde omgeving leren de peuters de leerkrachten, de omgeving en de kinderen van de onderbouw kennen. Spelenderwijs wordt met sociale, maar ook schoolse vaardigheden kennis gemaakt. Met de opening van de locatie op de Griffioen hebben alle OPOD scholen een Otto de Ontdekker groep. Het Otto de Ontdekker- concept is onderdeel van de OPOD Kindercampus. Dé plek waar ouders terecht kunnen voor onderwijs, spel en opvang.
Peuters die ingeschreven staan op een basisschool van OPOD kunnen gratis deelnemen. Voorwaarde van deelname is dat uw kind zindelijk is. Staat uw kind nog niet ingeschreven op een basisschool? Dan nodigen wij u graag uit voor een rondleiding op één van onze scholen. Kijk voor meer informatie voor een OPOD school bij u in de buurt op www.opod.nl/scholen.

Lijkt het u leuk om uw kind in te schrijven op OBS Griffioen of/ en aan te melden voor de Otto de Ontdekker groep? Neem dan telefonisch contact op met de directeur: Chantal Nijman (078 6164202) of stuur een email naar info.griffioen@opod.nl. Wij kunnen u dan meer vertellen.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuw afhaalpunt Rechtstreex in Het Polderwiel

DORDRECHT – Stichting Steunpunt Drechtstadsboer heeft als doel om de korte voedselketen te versterken in de Drechtsteden. Met de opening van een afhaalpunt van Rechtstreex in Het Polderwiel in Stadspolders hebben bewoners van deze en omliggende wijken een alternatief voor gezond eten met een eerlijke prijs voor de boeren uit de regio.

Actueel

Sloten komen weer tevoorschijn

DORDRECHT – Het was deze week tijd voor het maaien van de rietkragen langs de watergangen in Stadspolders.

Actueel

VIDEO: Vijf man aangehouden na plofkraak Bieshof

DORDRECHT – Stadspolders werd in de nacht van woensdag op donderdag rond 03.20 uur opgeschrikt door een enorme knal. Het bleek te gaan om een plofkraak op de pinautomaat van ABN AMRO in Winkelcentrum Bieshof. Getuigen zagen de verdacht op een scooter vandoor gaan. De politie hield korte tijd later vijf mannen aan op de N3 en heeft de zaak in onderzoek. Daarbij is ook het Team Explosieven Verkenners en Forensische Opsporing in actie gekomen.