Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Oproep aan het gemeentebestuur van Dordrecht – parkeren begraafplaats

Maak parkeren mogelijk bij de ingang van de begraafplaats van Dubbeldam aan de Zuidendijk

Bij de ingang kan nu niet worden geparkeerd. Door gebruik te maken van een klein deel van de vijver kan een parkeerplaats voor ten minste 29 auto’s gerealiseerd worden.

  • Bijwonen van een uitvaart vraagt om blijvende verbondenheid met de rouwenden. Je los moeten maken van een rouwstoet om ver weg te parkeren doet daaraan flink afbreuk, daar staan de gedachten niet naar. Zeker niet omdat het parkeerterrein aan de Schenkeldijk er desolaat uit ziet en enige relatie met de begraafplaats ver te zoeken is.
  • De looproute vanaf dit parkeerterrein naar de begraafplaats gaat langs een drukke weg zonder voetpad, bevat een flinke klim en passeert een niet op voetgangers ingerichte complexe kruising.
  • Een begraafplaats moet een bezoekersvriendelijke uitstraling hebben. De nagedachtenis aan hen die daar een laatste rustplaats kregen vraagt om een zekere allure. Op de Essenhof is daar veel aandacht aan besteed. Een eigen parkeerplaats zal de status van de begraafplaats aan de Zuidendijk duidelijk verbeteren.

Dhr. C. J. Slager heeft een site gelanceerd met een oproep die gericht is aan het gemeentebestuur van Dordrecht op de site https://simpelkees.nl/  

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Bever laat sporen na in Stadspolders

DORDRECHT – De bever beperkt zijn leefgebied zeker niet alleen tot de Biesbosch. Hij dook al eerder op in Stadspolders en hier aan het Johanna Naber-erf in die wijk is er recent duidelijk ook weer één op bezoek geweest. (Foto: Stolk Fotografie)

Actueel

Vroege bloeiers

DORDRECHT – Deze narcissen op het Johanna Naber-erf in Stadspolders zijn er vroeg bij met het laten zien van hun gele trompetten. Een welkome vooraankondiging van de lente op deze grijze dagen. (Foto: Stolk Fotografie)

Actueel

PLUS in Bieshof krijgt nieuwe eigenaar

DORDRECHT – PLUS ‘t Lam Bieshof krijgt binnenkort een nieuwe eigenaar. Pel en Winanda ‘t Lam blijven wel de PLUS-winkel in Dubbeldam voortzetten. De super in het winkelcentrum in Stadspolders staat onder leiding van hun zoon Tjerk en zijn vrouw Lydia. Zij zien echter te weinig toekomstperspectief om dit zonder zondagopening te blijven doen en gaan voor een carrière buiten de supermarktbranche. (Archieffoto: Stolk Fotografie)