Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Oproep aan het gemeentebestuur van Dordrecht – parkeren begraafplaats

Maak parkeren mogelijk bij de ingang van de begraafplaats van Dubbeldam aan de Zuidendijk

Bij de ingang kan nu niet worden geparkeerd. Door gebruik te maken van een klein deel van de vijver kan een parkeerplaats voor ten minste 29 auto’s gerealiseerd worden.

  • Bijwonen van een uitvaart vraagt om blijvende verbondenheid met de rouwenden. Je los moeten maken van een rouwstoet om ver weg te parkeren doet daaraan flink afbreuk, daar staan de gedachten niet naar. Zeker niet omdat het parkeerterrein aan de Schenkeldijk er desolaat uit ziet en enige relatie met de begraafplaats ver te zoeken is.
  • De looproute vanaf dit parkeerterrein naar de begraafplaats gaat langs een drukke weg zonder voetpad, bevat een flinke klim en passeert een niet op voetgangers ingerichte complexe kruising.
  • Een begraafplaats moet een bezoekersvriendelijke uitstraling hebben. De nagedachtenis aan hen die daar een laatste rustplaats kregen vraagt om een zekere allure. Op de Essenhof is daar veel aandacht aan besteed. Een eigen parkeerplaats zal de status van de begraafplaats aan de Zuidendijk duidelijk verbeteren.

Dhr. C. J. Slager heeft een site gelanceerd met een oproep die gericht is aan het gemeentebestuur van Dordrecht op de site https://simpelkees.nl/  

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Fietster aangereden op rotonde Groenezoom

DORDRECHT – Op de rotonde op de Groenezoom is vanmiddag rond half twee een fietster aangereden door een automobilist komend vanaf de Chico Mendesring. De ambulance kwam ter plaatse, maar de aangereden vrouw hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De politie regelde tijdens de afhandeling van het incident tijdelijk het verkeer op de rotonde.

Actueel

Basisschool Oranje Nassau is gezond

DORDRECHT – CBS Oranje Nassau in Stadspolders heeft het vignet Gezonde School behaald. Met dat vignet laat de Oranje Nassau zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen.

Actueel

VIDEO: Zomerfeest bij OBS De Bever

DORDRECHT – De schoolreisjes konden dit schooljaar helaas niet doorgaan. In plaats daarvan hadden ze woensdag op OBS De Bever in Stadspolders een leuk alternatief bedacht in de vorm van een Zomerfeest. Alle kinderen van de groepen 1 tot en met 8 en de peuters van Otto de Ontdekker konden lekker los gaan op meerdere springkussens en zich van hun beste kant laten zien bij verschillende spelletjes, waaronder touwtrekken en Twister. Er was gezorgd voor limonade en ijsjes en natuurlijk ook voor gezonde snacks. Het werd een vrolijke en actieve dag.