Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Oproep aan het gemeentebestuur van Dordrecht – parkeren begraafplaats

Maak parkeren mogelijk bij de ingang van de begraafplaats van Dubbeldam aan de Zuidendijk

Bij de ingang kan nu niet worden geparkeerd. Door gebruik te maken van een klein deel van de vijver kan een parkeerplaats voor ten minste 29 auto’s gerealiseerd worden.

  • Bijwonen van een uitvaart vraagt om blijvende verbondenheid met de rouwenden. Je los moeten maken van een rouwstoet om ver weg te parkeren doet daaraan flink afbreuk, daar staan de gedachten niet naar. Zeker niet omdat het parkeerterrein aan de Schenkeldijk er desolaat uit ziet en enige relatie met de begraafplaats ver te zoeken is.
  • De looproute vanaf dit parkeerterrein naar de begraafplaats gaat langs een drukke weg zonder voetpad, bevat een flinke klim en passeert een niet op voetgangers ingerichte complexe kruising.
  • Een begraafplaats moet een bezoekersvriendelijke uitstraling hebben. De nagedachtenis aan hen die daar een laatste rustplaats kregen vraagt om een zekere allure. Op de Essenhof is daar veel aandacht aan besteed. Een eigen parkeerplaats zal de status van de begraafplaats aan de Zuidendijk duidelijk verbeteren.

Dhr. C. J. Slager heeft een site gelanceerd met een oproep die gericht is aan het gemeentebestuur van Dordrecht op de site https://simpelkees.nl/  

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Eerste stap in vergroening schoolplein De Griffioen

DORDRECHT – Het speeltoestel op het schoolplein van basisschool De Griffioen in Stadspolders is onlangs verwijderd. In de toekomst wil de school graag een groenblauw schoolplein, een plein met natuurlijke elementen als bosjes, bomen, planten en struiken, waar kinderen spelend kunnen leren. Studenten uit het eerste en tweede leerjaar van de opleidingen ‘Leefbare Stad & Klimaat’ en ‘Natuur, Water & Recreatie’ van het Yuverta Dordrecht hebben vast een beginnetje gemaakt.

Actueel

Kermis in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT – Op het Raadhuisplein in Zwijndrecht staat de jaarlijkse kermis. Liefhebbers kunnen er tot en met 27 april dagelijks hun hart ophalen. En vanaf deze woensdag ook in Dubbeldam en vervolgens Stadspolders, want ook daar is het weer (bijna) kermistijd.

Actueel

Rennen door de regen voor Roparun

DORDRECHT – Het Roparunteam van het Albert Schweitzerziekenhuis organiseerde vrijdagochtend een sponsorloop op de Oranje Nassauschool in Stadspolders. Samen met de kinderen kwamen zij in beweging om geld op te halen om het leven van mensen met kanker draaglijker te maken. Net als het Roparunteam zijn ook de kinderen van de Oranje Nassauschool aan de slag gegaan om zoveel mogelijk sponsors te vinden. Vrijdagochtend renden zij zoveel mogelijk rondjes op een parcours naast de school. Meester Micha: “Als Gezonde School Bewegen & Sport is dit een geweldige kans om in beweging te komen én iets voor een ander te betekenen. De sponsorloop was een groot succes! Na de meivakantie wordt de einduitslag bekendgemaakt, maar dat wordt gezien het aantal rondjes dat de kinderen gerend hebben zeker een heel mooi bedrag!” (Foto’s: Oranje Nassauschool)