Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Oproep aan het gemeentebestuur van Dordrecht – parkeren begraafplaats

Maak parkeren mogelijk bij de ingang van de begraafplaats van Dubbeldam aan de Zuidendijk

Bij de ingang kan nu niet worden geparkeerd. Door gebruik te maken van een klein deel van de vijver kan een parkeerplaats voor ten minste 29 auto’s gerealiseerd worden.

  • Bijwonen van een uitvaart vraagt om blijvende verbondenheid met de rouwenden. Je los moeten maken van een rouwstoet om ver weg te parkeren doet daaraan flink afbreuk, daar staan de gedachten niet naar. Zeker niet omdat het parkeerterrein aan de Schenkeldijk er desolaat uit ziet en enige relatie met de begraafplaats ver te zoeken is.
  • De looproute vanaf dit parkeerterrein naar de begraafplaats gaat langs een drukke weg zonder voetpad, bevat een flinke klim en passeert een niet op voetgangers ingerichte complexe kruising.
  • Een begraafplaats moet een bezoekersvriendelijke uitstraling hebben. De nagedachtenis aan hen die daar een laatste rustplaats kregen vraagt om een zekere allure. Op de Essenhof is daar veel aandacht aan besteed. Een eigen parkeerplaats zal de status van de begraafplaats aan de Zuidendijk duidelijk verbeteren.

Dhr. C. J. Slager heeft een site gelanceerd met een oproep die gericht is aan het gemeentebestuur van Dordrecht op de site https://simpelkees.nl/  

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Bericht uit de ProefTuin

DORDRECHT – Thierry Dinjens doet maandelijks verslag vanuit ProefTuin BuitenZinnig op het terrein van De Hoop. Welke klusjes zijn er op dit moment in de tuin te doen?

Actueel

Musical ‘Bende op de camping’ als film op het witte doek

DORDRECHT – In Kinepolis Dordrecht is op woensdag 15 juli de première van de musical ‘Bende op de camping’ van groep 8 van de Oranje Nassauschool. Vanwege de coronamaatregelen was het niet mogelijk om de musical live op een podium voor publiek te spelen. Daarom bedachten de juffen van groep 8 om van de musical een film te maken. Kinepolis werd bereid gevonden om de film voor een vriendelijk bedrag aan ouders en kinderen te vertonen.

Actueel

Schapen houden niets over aan mishandeling

DORDRECHT – De schapen die op de Wantijdijk achter het Johanna Naber erf verblijven zijn zover bekend ongedeerd gebleven. Gisterenavond kreeg de politie rond kwart voor negen de bizarre melding dat vier jongens met flessen op weerloze schapen aan het inslaan waren in de omgeving van de Wantijdijk ter hoogte van de Johanna Naber-erf. (Foto: Thymen Stolk)