Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Prokkelen bij Resto VanHarte

Mensen met en zonder verstandelijke beperking ontmoeten elkaar in sociaal buurtrestaurant

Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte Dordrecht en stichting Prokkel organiseren in het kader van nationale Prokkelweek (4 tot en met 9 juni) op vrijdag 8 juni een Resto-avond gericht op ontmoetingen tussen mensen met én zonder verstandelijke beperking. Locatie is Het Polderwiel op Dudok-Erf 58. Tijdens het driegangendiner is er een optreden van Mousika, een orkest met mensen met een verstandelijke beperking. De orkestleden helpen ook mee in de bediening en schuiven aan tijdens het diner. Een gezellige avond met lekker eten en muziek, gericht op de ontmoeting. Meld je aan en doe mee!

Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen

De Resto-avond is onderdeel van de jaarlijkse nationale Prokkelweek (4 tot 9 juni). Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Dat kan tussen twee mensen zijn, maar ook in een groep. Iedereen kan meedoen en het kan overal plaatsvinden; in buurten, bedrijven, (zorg)instellingen, met woningcorporaties, fondsen, bij een speeltuinvereniging of op een (kinder)boerderij.  Resto VanHarte en stichting Prokkel slaan de handen ineen om tijdens Prokkelweek in heel Nederland mooie ontmoetingen in het Resto te organiseren tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Want samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar het bij Prokkelen én bij Resto VanHarte om draait.

Iedereen is welkom

Iedereen is welkom om mee te prokkelen. De inloop is vanaf 17.30. Het diner begint om 18.00 uur. Kosten zijn acht euro per persoon. Reserveren kan via www.restovanharte.nl (gratis) of bel 0900 900 3030 (35 ct/min). Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Resto VanHarte: voor een gezellig avondje uit

Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoacht door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Op bezoek bij De Hoop

DORDRECHT – In de week van 17 tot en met 23 juni organiseert De Hoop voor de tweede keer een Week van Hoop. Dit is een uitgelezen moment om De Hoop te bezoeken.

Actueel

VIDEO : Plantendief betrapt in Oudelandshoek

DORDRECHT – Henk en Joke Kroon uit Oudelandshoek hebben donderdagavond laat bezoek gehad van een plantendief. Die ging er, op een scootmobiel, vandoor met vijf vrij kostbare planten. En als de overbuurvrouw de dief niet had betrapt, waren dat er vast meer geweest.

Actueel

Belijning in Bieshof is blindenroute

DORDRECHT – Wat is dit nu toch? Is het voor de aanstaande braderie? Voor een aan te leggen fietspad? Er werden op Facebook heel wat suggesties gedaan over het ‘streepjespad’ dat deze week was aangelegd in het winkelcentrum. Niemand die wist waarvoor het diende. Het blijkt uiteindelijk toch te gaan om een route voor blinden, die vooralsnog ontbrak in het winkelcentrum. Daarover waren klachten gekomen.