Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Prokkelen bij Resto VanHarte

Mensen met en zonder verstandelijke beperking ontmoeten elkaar in sociaal buurtrestaurant

Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte Dordrecht en stichting Prokkel organiseren in het kader van nationale Prokkelweek (4 tot en met 9 juni) op vrijdag 8 juni een Resto-avond gericht op ontmoetingen tussen mensen met én zonder verstandelijke beperking. Locatie is Het Polderwiel op Dudok-Erf 58. Tijdens het driegangendiner is er een optreden van Mousika, een orkest met mensen met een verstandelijke beperking. De orkestleden helpen ook mee in de bediening en schuiven aan tijdens het diner. Een gezellige avond met lekker eten en muziek, gericht op de ontmoeting. Meld je aan en doe mee!

Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen

De Resto-avond is onderdeel van de jaarlijkse nationale Prokkelweek (4 tot 9 juni). Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Dat kan tussen twee mensen zijn, maar ook in een groep. Iedereen kan meedoen en het kan overal plaatsvinden; in buurten, bedrijven, (zorg)instellingen, met woningcorporaties, fondsen, bij een speeltuinvereniging of op een (kinder)boerderij.  Resto VanHarte en stichting Prokkel slaan de handen ineen om tijdens Prokkelweek in heel Nederland mooie ontmoetingen in het Resto te organiseren tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Want samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar het bij Prokkelen én bij Resto VanHarte om draait.

Iedereen is welkom

Iedereen is welkom om mee te prokkelen. De inloop is vanaf 17.30. Het diner begint om 18.00 uur. Kosten zijn acht euro per persoon. Reserveren kan via www.restovanharte.nl (gratis) of bel 0900 900 3030 (35 ct/min). Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Resto VanHarte: voor een gezellig avondje uit

Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoacht door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Onderhoud onder een parasolletje

DORDRECHT – Werklui zijn vanuit een hoogwerker bezig met onderhoudswerkzaamheden aan woontoren Sequoia in Stadspolders. Vanwege de hitte doen ze dat onder een parasol.

Actueel

VIDEO: Molenbeekse voetbalvrouwen vragen aandacht voor campagne

DORDRECHT – Op het Cruyff Court in Molenbeek werd op 28 juni de aftrap gegeven van de campagne #ChangeOurGame. Rotary Club Brussels Cantersteen, het platform PlayandPeace en de dames van de Molenbeekse voetbalclub RWDM Girls zijn met elkaar een unieke samenwerking aangegaan om de campagne te promoten. De spelers van de voetbalclub vragen met hun tournee door Nederland aandacht voor de campagne. Op zaterdag 4 augustus brachten zij een bezoek een het Cruyff Court in de wijk Stadspolders. Er werd training gegeven aan de dames en de Dordtse jeugd door organisatie Pelota. Met de campagne #ChangeOurGame hopen de drie partners geld in te zamelen voor een benefietconcert voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen, een derde Cruyff Court in België en vragen zij aandacht voor het vrouwenvoetbal en in het bijzonder steun voor RWDM Girls.

Actueel

Nationaal Hitteplan geactiveerd

DORDRECHT – Omdat de komende week het warme weer aanhoudt, heeft het RIVM vanmorgen het Nationaal Hitteplan geactiveerd. Vooral kwetsbare mensen, ouderen, mensen met overgewicht, chronisch zieken en mensen in het verzorgingshuis moeten extra goed opletten. Deze groepen mensen kunnen last hebben van het aanhoudend warme weer. Mensen moeten daarom aandacht geven aan anderen in hun omgeving die niet goed voor zichzelf kunnen zorgen.