Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Prokkelen bij Resto VanHarte

Mensen met en zonder verstandelijke beperking ontmoeten elkaar in sociaal buurtrestaurant

Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte Dordrecht en stichting Prokkel organiseren in het kader van nationale Prokkelweek (4 tot en met 9 juni) op vrijdag 8 juni een Resto-avond gericht op ontmoetingen tussen mensen met én zonder verstandelijke beperking. Locatie is Het Polderwiel op Dudok-Erf 58. Tijdens het driegangendiner is er een optreden van Mousika, een orkest met mensen met een verstandelijke beperking. De orkestleden helpen ook mee in de bediening en schuiven aan tijdens het diner. Een gezellige avond met lekker eten en muziek, gericht op de ontmoeting. Meld je aan en doe mee!

Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen

De Resto-avond is onderdeel van de jaarlijkse nationale Prokkelweek (4 tot 9 juni). Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Dat kan tussen twee mensen zijn, maar ook in een groep. Iedereen kan meedoen en het kan overal plaatsvinden; in buurten, bedrijven, (zorg)instellingen, met woningcorporaties, fondsen, bij een speeltuinvereniging of op een (kinder)boerderij.  Resto VanHarte en stichting Prokkel slaan de handen ineen om tijdens Prokkelweek in heel Nederland mooie ontmoetingen in het Resto te organiseren tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Want samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar het bij Prokkelen én bij Resto VanHarte om draait.

Iedereen is welkom

Iedereen is welkom om mee te prokkelen. De inloop is vanaf 17.30. Het diner begint om 18.00 uur. Kosten zijn acht euro per persoon. Reserveren kan via www.restovanharte.nl (gratis) of bel 0900 900 3030 (35 ct/min). Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Resto VanHarte: voor een gezellig avondje uit

Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoacht door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: Eerste BoekStart-rugzakje voor Xavi

DORDRECHT – Directeur van de Bibliotheek AanZet Ankie Kesseler reikte vrijdagmiddag het eerste BoekStart-rugzakje uit aan wethouder Peter Heijkoop en de 4-jarige Xavi van Kinderopvang COKD. Dit gebeurde in aanwezigheid van kinderen, ouders en begeleiders van COKD in Bibliotheek Stadspolders.

Actueel

Eerste BoekStart-rugzakje voor Xavi

DORDRECHT – Directeur van de Bibliotheek AanZet Ankie Kesseler reikte vrijdagmiddag het eerste BoekStart-rugzakje uit aan wethouder Peter Heijkoop en de 4-jarige Xavi van Kinderopvang COKD. Dit gebeurde in aanwezigheid van kinderen, ouders en begeleiders van COKD in Bibliotheek Stadspolders.

Actueel

Wellant College helpt Wishing a Wonder

DORDRECHT – 209 eerstejaars leerlingen van het Wellant College deden dinsdag 15 januari mee aan ‘plogging’ voor stichting Wishing a Wonder. Afval opruimen tijdens het joggen. Dit deden zij in Stadspolders, Dubbeldam en de Vogelbuurt.