Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kom jij de redactie van de Polderkrant versterken?

logo polderkrant

De redactie van de Polderkrant is op zoek naar nieuwe redactieleden! Schrijven voor de Polderkrant is een leuke hobby voor mensen die interesse hebben in wat er gebeurt in onze wijk. De Polderkrant wordt vijf keer per jaar door vrijwilligers gemaakt. Het is erg leuk om te doen omdat je leuke mensen leert kennen en je steeds verlag kan doen van alles wat in onze wijk gebeurt. Dan ontdek je dat Stadspolders geen slaapwijk is, maar een droomwijk, vol met leuke, interessante en enthousiaste mensen.

We zijn een kleine groep vrijwilligers. We houden onderling weliswaar vooral digitaal contact, maar om de drie weken houden we een gezellige brainstormavond in het gebouw van de Speeltuin. Meestal is dat op een dinsdag. Dan bespreken we welke onderwerpen er in de komende krant aan bod zullen komen. Ervaring is absoluut geen vereiste. Interesse voor de wijk is veel belangrijker dan schrijftalent. We helpen elkaar. Wel kan je als je wilt een cursus volgen. TIEN Plus is de organisatie die de tien wijkkranten in Dordrecht ondersteund en daar worden regelmatig cursussen journalistiek en fotografie gegeven. Maar ieder schrijft op zijn eigen manier. Dat is juist ook de charme van een wijkkrant. In het begin word je geholpen door onze al wat meer ervaren schrijvers en dan krijg je vanzelf de slag te pakken.

De redactie is geheel onafhankelijk. Wel hebben we een doelstelling. We schrijven alleen over dingen die in onze wijk gebeuren. “Voor de wijk, door de wijk” is ons motto. We proberen ook onze journalistieke standaard hoog te houden. Eerlijk, kritisch, maar ook positieef. Ruimte en respect voor iedereen.

In ons huidige team zit nog niemand die in De Hoven woont. Iemand uit die wijk is bijzonder welkom. Maar als je in een andere buurt woont ben je natuurlijk ook erg welkom.

Interesse?

Mail naar: polderkrant.dordt@gmail.com en dan nodigen we je uit voor onze volgende vergadering.

De Polderkrant is de wijkkrant van Stadspolders met een oplage van 9000 stuks. Gemaakt door en voor de wijkbewoners. De Polderkrant verschijnt vijf keer per jaar en wordt huis aan huis verspreid in Stadspolders. Je kunt de Polderkrant op de wijkwebsite teruglezen. Eerder verschenen edities vind je in het archief.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: Eerste BoekStart-rugzakje voor Xavi

DORDRECHT – Directeur van de Bibliotheek AanZet Ankie Kesseler reikte vrijdagmiddag het eerste BoekStart-rugzakje uit aan wethouder Peter Heijkoop en de 4-jarige Xavi van Kinderopvang COKD. Dit gebeurde in aanwezigheid van kinderen, ouders en begeleiders van COKD in Bibliotheek Stadspolders.

Actueel

Eerste BoekStart-rugzakje voor Xavi

DORDRECHT – Directeur van de Bibliotheek AanZet Ankie Kesseler reikte vrijdagmiddag het eerste BoekStart-rugzakje uit aan wethouder Peter Heijkoop en de 4-jarige Xavi van Kinderopvang COKD. Dit gebeurde in aanwezigheid van kinderen, ouders en begeleiders van COKD in Bibliotheek Stadspolders.

Actueel

Wellant College helpt Wishing a Wonder

DORDRECHT – 209 eerstejaars leerlingen van het Wellant College deden dinsdag 15 januari mee aan ‘plogging’ voor stichting Wishing a Wonder. Afval opruimen tijdens het joggen. Dit deden zij in Stadspolders, Dubbeldam en de Vogelbuurt.