Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kom jij de redactie van de Polderkrant versterken?

logo polderkrant

De redactie van de Polderkrant is op zoek naar nieuwe redactieleden! Schrijven voor de Polderkrant is een leuke hobby voor mensen die interesse hebben in wat er gebeurt in onze wijk. De Polderkrant wordt vijf keer per jaar door vrijwilligers gemaakt. Het is erg leuk om te doen omdat je leuke mensen leert kennen en je steeds verlag kan doen van alles wat in onze wijk gebeurt. Dan ontdek je dat Stadspolders geen slaapwijk is, maar een droomwijk, vol met leuke, interessante en enthousiaste mensen.

We zijn een kleine groep vrijwilligers. We houden onderling weliswaar vooral digitaal contact, maar om de drie weken houden we een gezellige brainstormavond in het gebouw van de Speeltuin. Meestal is dat op een dinsdag. Dan bespreken we welke onderwerpen er in de komende krant aan bod zullen komen. Ervaring is absoluut geen vereiste. Interesse voor de wijk is veel belangrijker dan schrijftalent. We helpen elkaar. Wel kan je als je wilt een cursus volgen. TIEN Plus is de organisatie die de tien wijkkranten in Dordrecht ondersteund en daar worden regelmatig cursussen journalistiek en fotografie gegeven. Maar ieder schrijft op zijn eigen manier. Dat is juist ook de charme van een wijkkrant. In het begin word je geholpen door onze al wat meer ervaren schrijvers en dan krijg je vanzelf de slag te pakken.

De redactie is geheel onafhankelijk. Wel hebben we een doelstelling. We schrijven alleen over dingen die in onze wijk gebeuren. “Voor de wijk, door de wijk” is ons motto. We proberen ook onze journalistieke standaard hoog te houden. Eerlijk, kritisch, maar ook positieef. Ruimte en respect voor iedereen.

In ons huidige team zit nog niemand die in De Hoven woont. Iemand uit die wijk is bijzonder welkom. Maar als je in een andere buurt woont ben je natuurlijk ook erg welkom.

Interesse?

Mail naar: polderkrant.dordt@gmail.com en dan nodigen we je uit voor onze volgende vergadering.

De Polderkrant is de wijkkrant van Stadspolders met een oplage van 9000 stuks. Gemaakt door en voor de wijkbewoners. De Polderkrant verschijnt vijf keer per jaar en wordt huis aan huis verspreid in Stadspolders. Je kunt de Polderkrant op de wijkwebsite teruglezen. Eerder verschenen edities vind je in het archief.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: Broei in enorme berg houtsnippers

DORDRECHT – Medewerkers van Handhaving Dordrecht troffen woensdag tijdens hun avonddienst geen overlastgevende jeugd op de Loswalweg bij Camping ’t Vissertje. Hun aandacht werd wel getroffen door een enorme berg houtsnippers, waaruit witte rookwolken opstaken. Ze seinden politie en brandweer in. Er werd een warmtemeting uitgevoerd. Daaruit bleek dat de temperatuur inmiddels dusdanig hoog was dat er kans op het ontstaan van brand was. De brandweer besloot daarop in samenwerking met de gemeente om de berg uit elkaar te trekken. Donderdagochtend werden de houtsnippers afgevoerd.

Cultuur

Beertje Bobbi komt naar Dordrecht

DORDRECHT – Tijdens de Kinderboekenweek reist beertje Bobbi door het hele land. Op zaterdag 13 oktober brengt hij een bezoek aan boekhandel Vos & Van der Leer in Winkelcentrum Bieshof in Dordrecht. Vanaf 10.30 uur is Bobbi te gast in de boekhandel. Je kunt met Bobbi op de foto of hem een dikke knuffel geven. Bobbi neemt af en toe pauze, maar is er steeds om 11.30 uur, 13.30 uur, 14.30 uur en 15.30 uur. Elke ronde zal Bobbi zo’n twintig minuten aanwezig zijn.

Cultuur

Dordtse dirigent na vier decennia nog altijd vol inspiratie

DORDRECHT – Veertig jaar is hij dirigent in Dordrecht maar hij is nog lang niet klaar met muziek maken. “Als zingen voelt als ademen,” is zijn motto en ook dat van de twaalf zangers in het Close Singers Ensemble (CSE) dat hij 3,5 jaar geleden oprichtte: Bert van der Weiden.