Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Restaurant vrijwilligers gezocht!

Voor de locaties Polderwiel, Stadswiel, Sterrenwiel en Waterwiel is de Wielborgh per direct opzoek naar enthousiaste vrijwilligers voor restaurant werkzaamheden in de ontmoetingsruimte.

Functie

Als vrijwilliger verwelkom je de gasten en zorg je voor een goede sfeer in de ontmoetingsruimte. Samen met andere vrijwilligers voer je restaurantwerkzaamheden uit zoals het opnemen van bestellingen, tafels dekken en afruimen, het bereiden en serveren van grote maaltijden en kleine gerechten en het uitvoeren van kassa handelingen. Bij evenementen in de ontmoetingsruimte ondersteun je de cateringwerkzaamheden. Schoonmaakwerkzaamheden behoren ook bij de functie.

Profiel

We zijn opzoek naar enthousiaste en gezellige vrijwilligers die sociaal, geduldig, gastvrij en klantvriendelijk zijn. Je kunt goed overweg met ouderen en wilt iets betekenen voor de medemens. Je kunt zelfstandig werken en bent in staat werkzaamheden met andere vrijwilligers af te stemmen. Als vrijwillige ben je minimaal één dienst beschikbaar en sluit je aan bij het maandelijkse vrijwilligersoverleg.

We Bieden

Als vrijwilliger bij de Wielborgh ben je dynamische omgeving en bieden we je een uitdaging. Je krijgt begeleiding en volgt korte trainingen of korte scholingen die aansluiten bij je werkzaamheden.

Informatie en Interesse

Mocht je belangstelling hebben, dan kan je voor informatie contact opnemen met Monique Groenen of Nancy van Driel via T: 078 649 2111 of E: mgroenen@wielborgh.nl of nvandriel@wielborgh.nl.

Verdere informatie kunt u vinden op de website van de Wielborgh en in de nieuwsbrief van de Wielborgh.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordtse Lisa zoekt sponsoren voor Lopen voor Lyme

DORDRECHT – In de bloei van haar leven was ze totdat de Dordtse Lisa van Ewijk een tekenbeet opliep. De actieve werkende moeder kreeg klachten die alsmaar verergerden en ze verloor al haar energie. Nu, zes jaar later, is ze aardig opgekrabbeld van de ziekte van Lyme, al is ze chronisch patiënt. Lisa wil graag aandacht voor de ziekte en het evenement Lopen voor Lyme waar zij volgende maand aan deelneemt. “Ik ben zo ontzettend dankbaar dat mensen zich twee jaar geleden voor mij hebben ingezet, dat ik dat nu terugdoe voor anderen.”

Actueel

Digispreekuur in Speeltuin Stadspolders

DORDRECHT – Speeltuin Stadspolders is een plek die niet alleen aantrekkelijk hoeft te zijn voor de allerkleinsten in de wijk: de laatste tijd groeit de speeltuin langzaam uit tot een centrum waar voor iedere inwoner uit de wijk relevante en leuke activiteiten plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld bingo, hatha yoga, seniorengym en koffie met- middagen. Er wordt met ingang van heden nog een activiteit aan toegevoegd: een digispreekuur, een inloopspreekuur waar je terechtkunt met al je vragen over gebruik van telefoon, laptop of tablet.

Actueel

Verbouwing Huisartsenpraktijk Stadspolders

DORDRECHT – Het zal de oplettende voorbijgangers in Stadspolders vast wel opgevallen zijn: in de praktijkruimte van huisartsenpraktijk Stadspolders is het een rommeltje. Je kan het zelfs gerust een puinzooi noemen. De ruimte wordt namelijk verbouwd, en om die reden heeft de praktijk een tijdelijk nieuw onderkomen. Praktijkondersteuners Judith en Mirjam vertellen er meer over.