Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Samen werken aan een schone en prettige buurt

 Als bewoner ken je je wijk het best en weet je wat belangrijk is in jouw buurt. Samen met buurtgenoten kun je je inzetten voor een schone en prettige buurt. De gemeente ondersteunt bewoners die iets voor hun buurt willen doen waar mogelijk met gereedschap, materialen, mooier groen…

Enkele voorbeelden van deze samenwerking zijn het adopteren van een afvalbak, het onderhouden van een geveltuintje of een bestaand stukje groen. In overleg zijn er een hoop mogelijkheden te bedenken. Belangrijk is dat je zelf met je buren overlegt en dat je bereid bent om (samen met andere bewoners uit je buurt) een bijdrage te leveren in de vorm van meedoen en meedenken en dat het idee de buurt mooier, veiliger, schoner of gezelliger maakt.

Informatie en aanmelden
Wil je één van bovenstaande voorbeelden in de praktijk brengen of heb je zelf een ander leuk idee? Neem dan contact met ons op. Kijk op de website van de gemeente voor meer informatie en het contactformulier, www.dordrecht.nl/samenvooreenprettigebuurt. Of bel de Wijklijn, telefoonnummer 14 078. Je wordt in contact gebracht met één van de gebiedsbeheerders.

In de flyer kun je meer lezen over wat er allemaal mogelijk is.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Rokende putten bij de Bieshof

DORDRECHT – De brandweer werd vroeg in de middag ingeseind omdat er rook uit verschillende rioolputten bij Winkelcentrum Bieshof in Stadspolders kwam. Het bleek uiteindelijk te gaan om een gevalletje loos alarm. Een bedrijf was in opdracht van de gemeente bezig met het controleren van het riool op lekkages. Daarvoor wordt stoom door het rioolstelsel geblazen. Niet iedereen was hier echter van op de hoogte…

Actueel

Rotonde in kerstsfeer

DORDRECHT – Op de rotonde Groenezoom-Hastingsweg in Stadspolders is een indrukwekkende verlichte kerstboom neergezet. Dordrecht komt langzaam in kerstsfeer.

Actueel

Jongeman beroofd door drietal

DORDRECHT – Maandagavond is een jongeman aan het Dudokplein beroofd door drie personen. De man werd even na zeven uur overvallen en werd daarbij gestoken in zijn arm. De man is voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. De politie doet onderzoek naar de beroving op de hoek Dudokplein, ter hoogte van Het Palet. (Foto: Thymen Stolk )