Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Samen werken aan een schone en prettige buurt

 Als bewoner ken je je wijk het best en weet je wat belangrijk is in jouw buurt. Samen met buurtgenoten kun je je inzetten voor een schone en prettige buurt. De gemeente ondersteunt bewoners die iets voor hun buurt willen doen waar mogelijk met gereedschap, materialen, mooier groen…

Enkele voorbeelden van deze samenwerking zijn het adopteren van een afvalbak, het onderhouden van een geveltuintje of een bestaand stukje groen. In overleg zijn er een hoop mogelijkheden te bedenken. Belangrijk is dat je zelf met je buren overlegt en dat je bereid bent om (samen met andere bewoners uit je buurt) een bijdrage te leveren in de vorm van meedoen en meedenken en dat het idee de buurt mooier, veiliger, schoner of gezelliger maakt.

Informatie en aanmelden
Wil je één van bovenstaande voorbeelden in de praktijk brengen of heb je zelf een ander leuk idee? Neem dan contact met ons op. Kijk op de website van de gemeente voor meer informatie en het contactformulier, www.dordrecht.nl/samenvooreenprettigebuurt. Of bel de Wijklijn, telefoonnummer 14 078. Je wordt in contact gebracht met één van de gebiedsbeheerders.

In de flyer kun je meer lezen over wat er allemaal mogelijk is.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Frummeltjes Festijn in Stadspolders

DORDRECHT – Op zaterdagochtend 18 mei vindt op het terrein van Verloskundigenpraktijk Lucina in de Stadspolders voor de tweede keer het Frummeltjes Festijn plaats, een festival voor alle (aanstaande) ouders en grootouders van kinderen tot zes jaar. Het festival is een initiatief van diëtiste Aileen de Vogel en Laura van der Geer, draagdoekenconsulent bij Wrapped Around, die allebei hun werkzaamheden verrichten vanuit het gebouw van Lucina.

Actueel

Nieuwe Thuis in Stadspolders en Dubbeldam

DORDRECHT – Deze vrijdag valt het wijkmagazine Thuis in Stadspolders en Dubbeldam weer op de mat bij alle bewoners van beide wijken.

Actueel

VIDEO: Ernstig ongeluk Stadspolderring

DORDRECHT – Aan het begin van de avond is bij een eenzijdig ongeluk aan de Stadspolderring een automobilist ernstig gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak klapte hij met zijn auto tegen een boom ter hoogte van het Rudyard Kipling- erf. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse om het slachtoffer eerste hulp te bieden.