Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Spelotheek officieel geopend door wethouder Stam

De spelotheek Pip & Zo is op woensdag 7 november officieel geopend door wethouder Marco Stam. Pip & Zo is verhuisd naar een nieuw pand en is vanaf 14 november weer open voor leuke activiteiten en natuurlijk voor het lenen van speelgoed.

Wat is een speelotheek?
Een speel-o-theek is voor speelgoed, wat een bibliotheek is voor boeken. Een speel-o-theek leent speel- en spelmateriaal uit dat aansluit bij de ontwikkeling van een kind. Hier kunnen ouders, opvoeders, gastouders, opa’s & oma’s en kindgerichte organisaties gebruik van maken.

Kom je ook?
Vanaf 14 november is de speel-o-theek weer regulier geopend. DOEmee Atelier start voor de kinderen met een Herfst Mandala maken van 14.00-16.00. Voor de volwassenen is dit op 19 november 19.30-21.30. Schrijf je in via welkom@pipenzo.nl

Het nieuwe adres van Pip & Zo is Selma Lagerlof-erf 163, 3315 TA Dordrecht

Kijk voor meer info even op de website of facebook pagina van spelotheek Pip & Zo.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Enorme partij sigaretten in beslag genomen

DORDRECHT – Een half miljoenen sigaretten, vele kilo’s tabak, 13.000 euro aan cash en een partij nep-merkkleding. Dat is wat de politie woensdagavond aantrof in een kelderbox in Stadspolders. Alles is in beslag genomen. Er zijn vier aanhoudingen verricht, meldt de politie, die door een getuige was getipt.

Actueel

Verkeerscontroles

DORDRECHT – De politie heeft dinsdagavond verschillende snelheidsscontroles uitgevoerd op onder andere de Merwedestraat en de Reeweg Oost. Diverse bekeuringen, ook voor rijden zonder rijbewijs, zijn uitgeschreven. In Stadspolders werd een scootercontrole gehouden na diverse klachten over het rijden op de fietspaden. De komende tijd zullen de controles worden herhaald.

Actueel

VIDEO: Even de bus opladen

DORDRECHT – De bussen waarmee Qbuzz door de regio rijdt, zijn sinds deze week allemaal elektrisch. Op verschillende locaties kunnen ze opgeladen worden, waaronder het Dudokplein in Stadspolders. Daar is in de dienstregeling een minuut of zeven de tijd om op te laden. In die tijd laadt de accu ongeveer 10 procent bij.