Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wijkterras op ’t Cruyff Court

Op woensdag 25 september van 14.00 tot 16.30 uur is de Gemeente Dordrecht samen met de netwerkpartners van Stadspolders te vinden op ’t Cruyff Court. Zij gaan graag met u in gesprek over de wijk. Het thema is deze keer zwerfafval. Koffie en thee staat voor u klaar!

Aanwezige wijknetwerkpartners
Gemeente Dordrecht, MEE Buurtbemiddeling, Het Spectrum, Buurtwerk Dordrecht, R-Newt Jongerenwerk, Handhaving Drechtsteden, Brandweer ZHZ, Duurzaamheidscentrum Weizigt, Moeders informeren Moeders (MIM), SDK Kinderopvang, COKD Kinderopvang, De Bibliotheek AanZet, Sportbedrijf Dordrecht, Speel-o-theek Pip & Zo, Hattrick Sport, Humanitas, Politie ZHZ, Schaakclub Dordrecht en De Stadsduif.

Meer weten?
Wilt u meer weten over het wijkterras? Neem dan contact op met Ragna Bottse via 06-52 89 51 24 of ragna.bottse@meeplus.nl. Of neem een kijkje op de Facebookpagina: www.facebook.com/buurtwerkoost.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordtse Lisa zoekt sponsoren voor Lopen voor Lyme

DORDRECHT – In de bloei van haar leven was ze totdat de Dordtse Lisa van Ewijk een tekenbeet opliep. De actieve werkende moeder kreeg klachten die alsmaar verergerden en ze verloor al haar energie. Nu, zes jaar later, is ze aardig opgekrabbeld van de ziekte van Lyme, al is ze chronisch patiënt. Lisa wil graag aandacht voor de ziekte en het evenement Lopen voor Lyme waar zij volgende maand aan deelneemt. “Ik ben zo ontzettend dankbaar dat mensen zich twee jaar geleden voor mij hebben ingezet, dat ik dat nu terugdoe voor anderen.”

Actueel

Digispreekuur in Speeltuin Stadspolders

DORDRECHT – Speeltuin Stadspolders is een plek die niet alleen aantrekkelijk hoeft te zijn voor de allerkleinsten in de wijk: de laatste tijd groeit de speeltuin langzaam uit tot een centrum waar voor iedere inwoner uit de wijk relevante en leuke activiteiten plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld bingo, hatha yoga, seniorengym en koffie met- middagen. Er wordt met ingang van heden nog een activiteit aan toegevoegd: een digispreekuur, een inloopspreekuur waar je terechtkunt met al je vragen over gebruik van telefoon, laptop of tablet.

Actueel

Verbouwing Huisartsenpraktijk Stadspolders

DORDRECHT – Het zal de oplettende voorbijgangers in Stadspolders vast wel opgevallen zijn: in de praktijkruimte van huisartsenpraktijk Stadspolders is het een rommeltje. Je kan het zelfs gerust een puinzooi noemen. De ruimte wordt namelijk verbouwd, en om die reden heeft de praktijk een tijdelijk nieuw onderkomen. Praktijkondersteuners Judith en Mirjam vertellen er meer over.