Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Winnaar KANJER 2016 VoedselBos BuitenZinnig

24-01-2017 | Het afgelopen jaar is er maandelijks een (groep) KANJER(S) in het zonnetje gezet. Zij zetten zich vrijwillig in voor de wijk en/of buren. Voor kinderen, ouderen, de kerk, natuur, sport, de bibliotheek en school. Stadspolders heeft op haar favoriete KANJER gestemd. Wijkmanager Wilma Wubben onthulde in Het Polderwiel de winnaar van “KANJER 2016” in Stadspolders. Ook de Klankbord Stadspolders stelde zich officieel voor, het logo van de wijk werd onthuld en BUURbook Stadspolders werd gelanceerd.

Zier hier het fotoalbum van MEE Drechtsteden Oost (fotograaf: Jeroen Niemeijer) en hier foto’s op DubbeldamStart (fotograaf: Wim van de Pol).

Klankbord Stadspolders

De Klankbord Stadspolders, sinds mei 2016 de ogen en oren van de wijk. Allen hebben een groot netwerk en inmiddels korte lijntjes met de netwerkpartners. Twee leden zijn buurtnetwerkers geworden voor BUURbook Stadspolders. Op die manier blijven zij ook digitaal op de hoogte en kunnen zij nog meer verbindingen leggen. Begonnen met zeven verschillende KANJERS en nu overgebleven met vijf actieve dames. Allemaal met hun eigen initiatief, talent en invalshoek. Op de foto van links naar rechts: Bianca Pipping, Anita Riswick, Petra Brouwer, Bea Burgemeester en Annemiek Verhoeff. Eén heer, Piet van der Stek, is op de achtergrond adviseur op aanvraag. De Klankbord stelde zich afgelopen dinsdag voor door middel van een filmpje.

Klankboordgroep Stadspolders-Jeroen Niemeijer

KANJER 2016

Op welke KANJERS heeft de wijk gestemd? Op de derde plaats zijn geëindigd de KANJERS van FEBRUARI: Bianca Pipping en Annemiek Verhoeff van de Family Factory. Zij staan in voor een preventieve aanpak bij opvoeden. Op de tweede plaats staat de KANJER van MEI: Petra Brouwer is de oprichter van Penmaatje. Het project speelt in op het thema eenzaamheid. En op de eerste plaats, winnaars van een prijscheque t.w.v. 250 euro de KANJERS van NOVEMBER: Initiatiefnemers Paul Zuijdweg en Hans van de Velde zijn volop bezig met de voorbereidingen van VoedselBos BuitenZinnig in het Jeugddorp. Wethouder Jasper Mos was helaas absent, dus wijkmanager Wilma Wubben overhandigde de prijs. Winnaar van vorig jaar, Leanne, overhandigde met een brede glimlach de wisselbeker aan de KANJERS van 2016. De heren kunnen het geld goed gebruiken voor hun initiatief.

Zie ook artikelen in Dordt Centraal, AD de Dordtenaar, De Polderkrant (bezorging 15 februari), De Stem van Dordt en 112Drechtsteden.

Stem van Dordt artikel

112Drechtsteden artikel

Logo voor de wijk

Ragna Bottse (MEE) onthulde daarna het nieuwe logo voor de wijk: Stadspolders Natuurlijk. Bewoners, ondernemers en professionals dachten mee in een proces om de wijk Stadspolders (nog veel meer) een eigen gezicht te geven. Wat is de essentie van de wijk? Dat resulteerde in een korte beschrijving, vier kernwaarden en dit logo. Komende jaren zal dit regelmatig te zien bij allerlei activiteiten en ontwikkelingen in de wijk. Het groen in de wijk. De Biesbosch nabij. Het uitzicht vanaf de dijk. Stadspolders waardeert zijn groen en de natuur in en rond de wijk. Als wijkbewoner kom je weer thuis, als je in de verte al Sequoia ziet staan. De wijk is een vertrouwd geheel, waarin je mag zijn wie je bent. Die keuze is aan jou. En keuze is er in overvloed. Keuze in woningen en buurten. Keuze in winkels, scholen en voorzieningen. Keuze voor jouw manier van wonen, meer op jezelf en rustig. Of juist met vele sociale contacten, actief als vrijwilliger. Je voelt je altijd verbonden. Kies jij voor Stadspolders? Natuurlijk! Bron: Dordt aan Zet.

Stadspolders Natuurlijk

Lancering BUURbook Stadspolders

Stadspolders is de achtse wijk in Dordrecht met BUURbook. Voor wie het nog niet weet: BUURbook is een digitaal dorpsplein. Een plek waar buurtbewoners elkaar digitaal kunnen ontmoeten en plannen delen. Bovendien kun je in een oogopslag zien welke activiteiten er in de buurt zijn. Afgelopen dinsdag stond er een team van buurtnetwerkers klaar in Het Polderwiel om de bezoekers te helpen met het aanmaken van een account. Op de foto van links naar rechts: Wilma Wubben (gemeente), Maarten van der Velde (BUURbook), Floortje de Smit (Polderkrant), Bianca Pipping (Klankbord), Bea Burgemeester (Klankbord), Melissa Pang (MEE), Ragna Bottse (MEE). Wijkagent Evert Muller werd als eerste begeleid met zijn account door oprichter Maarten van der Velde. Inmiddels zit 85 procent van de bezoekers op BUURbook. Buurtnetwerkers COKD, Trivire en Dordt Sport zullen zich ook inzetten om de wijk te activeren. Bron: BUURbook Stadspolders.

Buurbook Stadspolders 1-Jeroen Niemeijer (1)

Meer weten?

Alle KANJERS van Stadspolders op een rij | E: Melissa.Pang@MeeDrechtsteden.nl | Netwerkpartners Stadspolders Natuurlijk: Gemeente Dordrecht, Het Polderwiel, R-Newt, COKD, Dordt Sport, Politie, Trivire, Sociaal Team, MEE Buurtwerk Oost

KANJERS, bedankt! Stadspolders 2016

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – René Kamps maakte bij zonsondergang deze sfeervolle foto van de spoorbrug van Stadspolders. Ook een mooie foto gemaakt? Wij zien hem graag binnenkomen via redactie@dordtcentraal.nl. 

Actueel

Thuis in Stadspolders en Dubbeldam

DORDRECHT – In de wijken Stadpolders en Dubbeldam wordt vrijdag weer een nieuwe editie van wijkmagazine Thuis in Stadspolders & Dubbeldam huis-aan-huis verspreid. Ook deze uitgave staat weer vol met uiteenlopende verhalen uit deze wijken. Onze redacteur ging langs op basisschool Geert Groote, interviewde de 62-jarige bodybuildingkampioen Willy Heuser en ging langs in de showtuin van Steenplaza. Verder aandacht voor de loopgroep Stadspolders en de bijzondere Gambia-reis die enkele examenleerlingen van het Insula College jaarlijks maken. Tips voor een volgende editie? Mail ze naar redactie@dordtcentraal.nl. Wie niet in Dubbeldam woont, maar wel graag het wijkmagazine wil lezen, kan de digitale versie terugvinden op www.dordtcentraal.nl (‘Lees specials online’).

Actueel

Opknapbeurt Koeienveld

DORDRECHT – Het speelveld op het zogeheten Koeienveld in Stadspolders is aan een opknapbeurt toe. Eind deze week beginnen de werkzaamheden. Het gele klimtoestel wordt vervangen door een nieuw evenwichtstoestel omdat het oude technisch gezien versleten is.